Política 15/03/2022

Álvarez de Toledo, sobre el PP: "Els plats bruts no es renten, s'acumulen fins que s'enfonsa el partit"

L'exportaveu popular en el Congrés dels Diputats ha presentat aquest dilluns a Palma el seu llibre 'Políticamente indeseable'

2 min
El moderador de la presentació, Xavier Pericay, amb la diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo

Palma"Els plats bruts no es renten, s'acumulen en el partit fins que s'enfonsa, i és el que ha passat al PP", ha afirmat aquest dilluns la diputada popular i exportaveu del partit en el Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, en la presentació a l'Hotel Melià Victoria de Palma del seu llibre Políticamente indeseable. La diputada ha descrit així la crisi viscuda pel PP en les darreres setmanes, que ha desembocat en un congrés extraordinari per elegir Alberto Núñez Feijóo com a nou líder.

La diputada popular ha celebrat el final de la crisi del partit, que ha caracteritzat per dos fets: les acusacions de corrupció contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "sense proves", i el "fracàs electoral de no fer una majoria per derrotar el govern de Pedro Sánchez". "S'ha de definir el projecte polític, necessitam urgentment una majoria a l'Estat", ha reclamat.

Álvarez de Toledo s'ha referit a les crítiques que han rebut sovint tant Díaz Ayuso com ella mateixa. "A Espanya ens fa por l'individualisme, anar per lliure, i ho he vist aplicat a mi o a Ayuso", ha destacat. A més, ha parlat també sobre la fragmentació de l'espai ideològic de la dreta, lamentant que els partits siguin "tancats i homogenis". "S'ha de fer l'invers, eixamplar l'espai amb partits que compartim un sòl transversal per fer l'alternativa al govern de Pedro Sánchez", ha destacat.

La presentació del llibre, organitzada per Societat Civil Balear i el Círculo Mallorquín, i que ha reunit més de 400 persones, ha estat moderada pel fundador de Ciutadans i exlíder del partit a les Balears Xavier Pericay, qui va dimitir de tots els seus càrrecs el 2019. "És una individualista que es dignifica amb el liberalisme", ha subratllat Pericay sobre l'autora del llibre.

L'exportaveu del PP ha parlat del "victimisme i la infantilització" de la societat actual, "un problema gravíssim". "Això és populista i nacionalista, i cerca construir una víctima d'acord amb el paper de l'Estat", ha assenyalat. "Passa també amb el feminisme, un feminisme radical que converteix la dona en una víctima, i en què hi ha un agressor que és l'home", ha afegit.

"La teocràcia"

Álvarez de Toledo ha recordat el seu polèmic cessament l'estiu passat com a portaveu del partit apuntant a dues grans causes. D'una banda, una "teocràcia" orquestrada per l'exsecretari general del PP, Teodoro García Egea. "Tenia una manera d'entendre el control del partit de manera despòtica", ha criticat. A més, "una qüestió ideològica, de batalla de les idees".

stats