Política 04/07/2020

Allau de dimissions de regidors progressistes a Menorca en 24 hores

La meitat de l'equip de govern del municipi del Castell ha presentat la renúncia

Ara Balears
1 min
Els ciutadans d'Es Castell podran denunciar a aquells veïns que causin amb els seus actes problemes d'incivisme.

PalmaUn total de cinc regidors de diferents ajuntaments de Menorca han dimitit en les darreres 24 hores, tots de formacions polítiques progressistes. Concretament, al Castell ha presentat la renúncia la meitat de l'equip del govern municipal, és a dir, tres dels edils. Es tracta dels representants del PSOE, Jordi Vidal i Salvador Moragues, i el regidor de l'agrupació SOM Es Castell, Gonçal Seguí, segons ha informat Efe.

Els socialistes han defensat que la decisió es devia a "motius personals", mentre que el membre de SOM Es Castell ha assegurat que es basava en la "coherència i responsabilitat política", després de la polèmica pel presumpte tracte de favor a un ciutadà per la cessió d'uns terrenys municipals perquè hi pastin uns cavalls. Tots tres ja tenen substitut: Ana Estefanía Til, Pedro Sánchez i María Luisa Álvarez en prendran el relleu.

Al mateix temps, la quarta tinent de batlia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Maó, Laia Obrador, ha comunicat a l'agrupació d'electors de la qual formava part, Ara Maó, la renúncia també per motius personals. Ara, Obrador tornarà a exercir de professora, lloc de feina del qual estava en excedència. Catalina Ferrer en serà la substituta.

Per altra banda, la regidora d'Educació, Serveis Socials i Cooperació a l'Ajuntament de Ferreries, Francisca Allès, també deixarà la gestió municipal. En aquest cas, per motius de salut. Maite Pons assumirà la plaça que deixa Allès en el partit Entesa per Ferreries.

stats