Política 29/05/2020

Els ajuntaments de Menorca confirmen la supressió del 'jaleo' a les festes patronals

Demanen als ciutadans que "comprenguin" la mesura

Ivan Martin
1 min
Les festes de Menorca es prendran aquest estiu un descans obligat a causa del coronavirus.

MaóEls vuit ajuntaments de Menorca i el Consell Insular han fet públic aquest divendres un comunicat en el qual anuncien la supressió d'actes multitudinaris i que generin aglomeracions a les festes patronals que se celebren durant tot l'estiu a l'illa. Tal com va avançar l'ARA Balears, aquests actes són el jaleo, els pregons i els sopars de veïns, principalment. La causa que ha provocat la decisió és la crisi sanitària causada pel coronavirus i manca de temps per organitzar activitats que tinguin en compte les exigències sanitàries quant a seguretat.

El comunicat conjunt demana "comprensió" a la ciutadania i "col·laboració" per continuar actuant amb responsabilitat en el procés de desescalada. Els consistoris reconeixen que les festes "no es podran celebrar amb normalitat", malgrat les xifres positives en el capítol de sanitat. Cal recordar que Menorca suma 21 dies consecutius sense nous contagis per covid-19 i només es mantenen tres casos actius.

D'altra banda, recorden que l'organització de les festes "requereix una preparació de mesos, i qualsevol decisió pot quedar descontextualitzada en el moment de celebrar cada festa patronal". De tota manera, els ajuntaments no descarten commemorar el patró mitjançant activitats que compleixin els protocols de seguretat.

stats