Eleccions
Política 27/10/2022

Aina Díaz es retira de les primàries de Podem Palma i carrega contra la direcció

La fins ara candidata a Cort denuncia que a les llistes provisionals hi havia sis persones que no constaven

ARA Balears
1 min
Lucía Muñoz en la presentació de la seva candidatura aquest dissabte

PalmaAina Díaz ha anunciat aquest dijous la seva retirada de les primàries de Podem a l'Ajuntament de Palma en veure que a les llistes provisionals hi havia sis companys que no constaven. Segons ha explicat Díaz en un fil de Twitter recollit per Europa Press, va ser divendres passat quan va ocórrer "la sorpresa" per l'absència d'aquestes persones a la llista i, dos dies després, li van confirmar que es devia al fet que no tenien aval col·legiat.

"L'aval el va tenir tota la llista i cadascun dels seus candidats el 16 d'octubre a la reunió de la direcció de Podem Palma, així que semblava un simple error que corregirien ràpid", ha escrit la fins ara candidata, que ha assegurat que van acreditar que aquest aval existia, i que va ser concedit "en temps en forma".

Amb tot, "extraoficialment" li han dit que, "en no haver quedat registrat a la web de primàries", finalment quedaven exclosos. "Com a advocada experta en Drets Fonamentals tenc clar que una qüestió accessòria, com és l'error del registre d'un document que aportes en temps d'esmena i que acredita la condició d'avalat que permet ser candidat, no pot carregar-se el dret de participació política" , ha continuat Díaz.

Així, ha afirmat que, encara que la seva candidatura i la de set companys més van quedar registrades "perfectament", han decidit no participar a les primàries "amb la meitat de l'equip fora". "Cap capitana sortiria al camp a jugar amb la meitat de l'equip per raons òbvies, i jo sense el meu equip no jug", ha conclòs a la seva publicació.

stats