Negociacions per a la investidura a l'Estat
Política 24/10/2023

L'acord entre el PSOE i Sumar per al govern espanyol inclou el reconeixement europeu de la insularitat de les Balears

El document també inclou l'Obligació de Servei Públic per als trajectes aeris entre Menorca i Barcelona

1 min
Pedro Sánchez i Susana Díaz es besen després de signar l'acord.

PalmaL'acord entre el PSOE i Sumar per reeditar el govern de coalició a l'Estat inclou una referència a les Illes Balears perquè la UE reconegui de manera efectiva la insularitat. "Treballarem en col·laboració amb les institucions de Brussel·les perquè es produeixi el reconeixement efectiu de la insularitat de les Illes Balears per part de la Unió Europea", diu un dels punts del document que han signat aquest dimarts Pedro Sánchez i Yolanda Díaz.

Un fet que ha destacat el diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, qui considera que aquest treball implicarà "avenços significatius per a la ciutadania de les Balears", segons ha manifestat en un comunicat. El representant sobiranista ha explicat que ha fet pressió durant les negociacions perquè l'acord inclogui "la defensa expressa del reconeixement europeu de les Illes en el marc de la presidència espanyola de la UE", amb la finalitat "d'equiparar les Balears amb les regions ultraperifèriques de la UE".

A més, el document també inclou mesures específiques que afecten les Illes, com l'Obligació de Servei Públic per als trajectes aeris entre Menorca i Barcelona. "Si els resultats són exitosos, ampliarem la iniciativa a les connexions d'Eivissa i Menorca amb Madrid, Barcelona i València", diu l'acord.

D'aquesta manera, Vidal ha recordat que el seu vot serà "responsable amb les Illes Balears" i ha assenyalat que els pressupostos estatals per al 2024 "han de representar una ambiciosa aposta territorial que beneficiï les Balears en qüestions com infraestructures hidràuliques, el transport i la promoció de la llengua i la cultura catalanes".

stats