Yllanes tendrà un rival per ser cap de llista al Parlament

El menorquí Amadeu Bernadet també vol liderar la candidatura

El diputat en el Congrés Juan Pedro Yllanes es disputarà amb Amadeu Bernadet –qui es presenta a la circumscripció menorquina– la plaça per ser el cap de llista de Podem Balears al Parlament. Ahir, divendres, es va tancar el termini d’inscripcions per a candidats i candidates a les primàries del partit, en què les bases han d’escollir les llistes que concorreran a les eleccions del 2019 al Parlament balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. La següent passa, explicà el partit, és la sol·licitud i concessió d’avals per poder confirmar les candidatures i procedir a la inscripció de les llistes.

La següent passa, informa el partit, és la sol·licitud i concessió d'avals per poder confirmar les candidatures i procedir a la inscripció de llistes.  Més de 100 persones s'han presentat al procés però per ser cap de llista només es dona  la bicefàlia en el Parlament. Aurora Ribot es presenta en solitari per liderar el Consell de Mallorca, mentre que a l'Ajuntament de Palma només hi ha la candidatura de cap de llista de l'actual portaveu parlamentari de Podem,  Alberto   Jarabo .

Per acompanyar  Yllanes o Bernadet, hi ha un llistat on es podrà elegir entre cinquanta candidats per elaborar la llista definitiva. Hi destaca  Antonia  Martín, actual regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma que canviaria d'institució; el periodista menorquí  Sergio Servera; Lydia Jurado, consellera executiva del departament de Sanitat, Benestar Social, i Igualtat del Consell Insular d'Eivissa; l'actual secretari d'Organització, el calvianer  Alejandro López; la senadora per Mallorca, Margarita  Quetglas; Mario  Miguel  Devis, candidat al senat per Eivissa i Formentera a les darreres eleccions generals o l'advocada Aina Díaz, amb un passat relacionat amb Esquerra Unida.

Precisament l'advocada Aina Díaz forma part d'un grup de cinc militants que aquesta mateixa setmana s'ha organitzat per promoure una candidatura al Parlament, de suport a  Juan Pedro  Yllanes, sota el nom Sumant Equips Podem. "Es tracta d'un equip conformat a partir del número 2, i ofereix a Podem Illes Balears un equip que es pugui sumar al qui representi  Juan Pedro, que creiem que serà el pròxim president de les illes", explicaren en un comunicat.
El 12 de novembre es publicaran les candidatures definitives i la votació es desenvoluparà entre el 20 i 25 de novembre. El 26 es farà el recompte i se sabran els resultats. Pel que fa a la candidatura al Consell de Mallorca que encapçalarà l'actual regidora Aurora Ribot; també s'hi presenten per anar a les llistes el vicepresident  Jesus Jurado o el regidor  Iván  Sevillano.

D'altra banda, la consellera insular de Menorca, Cristina Gómez, es disputarà amb  Julio de  Souza encapçalar la llista al Consell de Menorca i la catalana  Viviana de Sans, bombera de professió, és l'única candidata a número u per la llista al Consell d'Eivissa.
A l'Ajuntament de Palma,  Alberto  Jarabo optarà a la batlia  acompanyat per la llista que surti dels 22 candidats entre els quals hi ha les periodistes Aina Maria Núñez i Antònia Gil o la policia local, Sonia  Vivas.


L'adéu de Laura Camargo


La portaveu adjunta de Podem al Parlament, Laura Camargo, ha confirmat aquesta setmana, després de mesos de dubtes i meditacions, que no continuarà com a diputada autonòmica la legislatura que ve i que, per tant, no ocuparà els llocs de sortida de les llistes del seu partit. Camargo ha fet també una crida perquè Podem, on continuarà militant, no cedeixi el protagonisme de l'esquerra i del Govern al  PSIB .

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF