Política 19/10/2018

Yllanes tendrà un rival per ser cap de llista al Parlament

El menorquí Amadeu Bernadet també vol liderar la candidatura

S. Vidal
2 min
Yllanes tendrà un rival per ser cap de llista al Parlament

PalmaEl diputat en el Congrés Juan Pedro Yllanes es disputarà amb Amadeu Bernadet –qui es presenta a la circumscripció menorquina– la plaça per ser el cap de llista de Podem Balears al Parlament. Ahir, divendres, es va tancar el termini d’inscripcions per a candidats i candidates a les primàries del partit, en què les bases han d’escollir les llistes que concorreran a les eleccions del 2019 al Parlament balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. La següent passa, explicà el partit, és la sol·licitud i concessió d’avals per poder confirmar les candidatures i procedir a la inscripció de les llistes.

La següent passa, informa el partit, és la sol·licitud i concessió d'avals per poder confirmar les candidatures i procedir a la inscripció de llistes. Més de 100 persones s'han presentat al procés però per ser cap de llista només es dona la bicefàlia en el Parlament. Aurora Ribot es presenta en solitari per liderar el Consell de Mallorca, mentre que a l'Ajuntament de Palma només hi ha la candidatura de cap de llista de l'actual portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo.

Per acompanyar Yllanes o Bernadet, hi ha un llistat on es podrà elegir entre cinquanta candidats per elaborar la llista definitiva. Hi destaca Antonia Martín, actual regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma que canviaria d'institució; el periodista menorquí Sergio Servera; Lydia Jurado, consellera executiva del departament de Sanitat, Benestar Social, i Igualtat del Consell Insular d'Eivissa; l'actual secretari d'Organització, el calvianer Alejandro López; la senadora per Mallorca, Quetglas; Mario Miguel Devis, candidat al senat per Eivissa i Formentera a les darreres eleccions generals o l'advocada Aina Díaz, amb un passat relacionat amb Esquerra Unida.

Precisament l'advocada Aina Díaz forma part d'un grup de cinc militants que aquesta mateixa setmana s'ha organitzat per promoure una candidatura al Parlament, de suport a Juan Pedro Yllanes, sota el nom Sumant Equips Podem. "Es tracta d'un equip conformat a partir del número 2, i ofereix a Podem Illes Balears un equip que es pugui sumar al qui representi Juan Pedro, que creiem que serà el pròxim president de les illes", explicaren en un comunicat.

El 12 de novembre es publicaran les candidatures definitives i la votació es desenvoluparà entre el 20 i 25 de novembre. El 26 es farà el recompte i se sabran els resultats. Pel que fa a la candidatura al Consell de Mallorca que encapçalarà l'actual regidora Aurora Ribot; també s'hi presenten per anar a les llistes el vicepresident Jesus Jurado o el regidor Iván Sevillano.

D'altra banda, la consellera insular de Menorca, Cristina Gómez, es disputarà amb Julio de Souza encapçalar la llista al Consell de Menorca i la catalana Viviana de Sans, bombera de professió, és l'única candidata a número u per la llista al Consell d'Eivissa.

A l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo optarà a la batlia acompanyat per la llista que surti dels 22 candidats entre els quals hi ha les periodistes Aina Maria Núñez i Antònia Gil o la policia local, Sonia Vivas.

L'adéu de Laura Camargo

La portaveu adjunta de Podem al Parlament, Laura Camargo, ha confirmat aquesta setmana, després de mesos de dubtes i meditacions, que no continuarà com a diputada autonòmica la legislatura que ve i que, per tant, no ocuparà els llocs de sortida de les llistes del seu partit. Camargo ha fet també una crida perquè Podem, on continuarà militant, no cedeixi el protagonisme de l'esquerra i del Govern al PSIB.

stats