Política 09/08/2019

Vox demana al Govern dades públiques sobre els mena que són competència del Consell

El partit d'extrema dreta reclama saber quants mena hi ha a les Balears quan aquest dimarts han sortit les darreres xifres oficials del 2018

Ara Balears
1 min
El president de VOX Balears, Jorge Campos a l'acte central de campanya del 28-A

PalmaVox ha demanat aquest divendres al Govern que especifiqui el nombre de mena (Menors Estrangers No Acompanyats) que hi ha a les Balears i una relació dels centres en els quals estan atesos. Aquesta informació ja és pública i ni tan sols és competència del Govern, sinó dels consells insulars.

Precisament l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha informat l'ARA Balears que hi ha un total de 36 menors que resideixen en algun centre de Mallorca a data 31 de juliol de 2019. A més, la darrera xifra oficial que ha facilitat el Ministeri de l'Interior especifica que l'any 2018 a les Balears hi va haver un total de 72 mena, 55 a Mallorca, 14 a Eivissa, dos a Formentera i un a Menorca.

En el comunicat Jorge Campos assumeix que els diran "racistes i xenòfobs" i que l'esquerra "no pot ignorar aquest problema" i solucionar-lo amb "papers per a tots". A més, ha afegit que la política que s'hauria de seguir ha d'estar "orientada a tornar al menor al seu país d'origen, o amb la seva família o a un centre d'acollida del seu país".

A més, en el comunicat asseguren que alguna cosa està "fallant en el sistema" quan hi ha "pensions de viudetat de 426 euros al mes, mentre que un MENA ocasiona una despesa mensual mitjà de 664 euros". Per la seva part, la diputada de Vox Idoia Ribas manifesta que la "situació dels MENAs a les Balears és preocupant" i que n'hi ha alguns "que no estan disposats a integrar-se". A més, demanen que s'expliqui el criteri que se segueix per la distribució d'aquests menors.

stats