Política 25/01/2018

Vidal: "Els residus que generam els hem de poder recuperar reciclant-los"

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha destacat la importància de la Llei de residus i sòls contaminants en una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio

Ara Balears
2 min
Vicenç Vidal, als estudis d'IB3 Ràdio.

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha destacat la importància de l'aprovació de la Llei de residus i sòls contaminants de les Illes Balears per tal de protegir el medi ambient i activar l'economia circular. "És important l'economia circular. Els residus que generam els hem de poder recuperar reciclant-los", ha destacat el conseller a l'entrevista que aquest dijous dematí li han fet al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio.

Un dels punts que més polseguera ha aixecat és la prohibició de les bosses plàstic d'un sol ús, la qual està prevista per al 2019. En aquest sentit, Vidal ha assenyalat que aquests canvis "no l'ha de pagar el consumidor". "Les grans cadenes multinacionals ja fan les bosses de més d'un ús. A les Balears hem de ser capdavanters en millores ambientals", ha destacat, i ha afegit que "un canvi significa una adaptació, i no l'ha de pagar el consumidor. La nova llei de residus no ha d'augmentar els preus dels productes que fabriquin amb materials reciclables".

D'altra banda, el conseller s'ha mostrat esperançat a mantenir el consens que s'ha generat amb els consells insulars en el tràmit d'aprovació parlamentària de la llei. "Aquesta llei ha tingut un procés de participació important. Ha tingut més de 800 aportacions de tots els lobbys. El consens generat amb els consells esper mantenir-lo al Parlament", ha dit.

Vidal també ha estat qüestionat sobre l'incendi que va patir la planta de tractament de residus de Menorca. "L'incendi va ser un dels moments més tristos de la legislatura. Però allò important és que Menorca ha de decidir el seu model de residus, va tenir el nostre suport quan es va decidir comprar la planta, però l'incendi ho va cremar i no es va comprar. Ens trobaran al seu costat i la llei preveu un pressupost per a això", ha apuntat.

stats