Política 23/12/2019

Vicenç Vidal reclama una major implicació de l'Estat en les ajudes de dependència

El senador autonòmic es reuneix amb la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago

Maria Llull
1 min
El senador autonòmic, Vicenç Vidal, i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, s'ha reunit aquest dilluns amb la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, per tal de transmetre les demandes del Govern balear a Madrid. Pel que fa a les reivindicacions socials de l'Executiu, Vidal ha explicat que reclamarà una major implicació de l'Estat en temes de dependència.

Un total de 26.200 persones varen rebre la prestació per dependència el novembre passat, i Vidal ha assenyalat que "s'ha de revertir" la tendència de l'Estat a "retirar-se" de les obligacions econòmiques que implica la Llei de dependència, la qual ha qualificat d'"històrica".

"Es va començar amb un copagament entre l'Estat i les comunitats autònomes del 50%, però la CAIB s'està fent càrrec ara del 80%", ha explicat el senador. Vidal ha posat com a exemple que, dels 2.000 euros mensuals que costa una plaça a una residència, "l'usuari en paga 500, l'Estat, 200, i la CAIB es fa càrrec de 1.300". "S'estan dedicant recursos autonòmics per defensar una competència estatal", ha afegit. "L'Estat ha generat un dret que es va dotar econòmicament, i després s'ha retirat", ha sentenciat.

Una altra de les reclamacions que Vidal durà a Madrid serà la situació dels menors estrangers no acompanyats, un col·lectiu que "ha patit un atac miserable per part de segons quins sectors". "Després de fer feina per la seva integració, fan que s'emancipin a 18 anys, amb permís de residència però no de treball", ha comentat Vidal. "No tenen cap instrument per guanyar-se la vida. Els negam el més bàsic", ha continuat el senador, que també ha reclamat debatre sobre aquesta problemàtica "amb tranquil·litat i sense caure en la demagògia".

stats