Política 20/06/2013

Urdangarin respon al jutge Castro que no té les actes d'Aizoon

El jutge Castro investiga possibles delictes fiscals a Aizoon, segons la nova línia d'investigació del cas apuntada per l'Audiència de Palma

Ara Balears
1 min

Palma.L'advocat d'Iñaki Urdangarin ha informat el jutge del cas Nóos, José Castro, que el seu client no té ni ha tingut el llibre d'actes de la societat mercantil Aizoon, de la qual és propietari al 50% amb la infanta Cristina, per la qual cosa no podrà aportar-les tal com havia reclamat el magistrat. Segons informa l'agència Efe, el lletrat Mariua Pascual Vives ha contestat per escrit al requeriment que havia formulat el jutge el 5 de juny passat a Urdangarin, demanant els llibres d'actes "i altres documents que conforme a la llei estigués obligat a portar l'entitat mercantil Aizoon des de la seva constitució fins a l'actualitat".

Segons el misser, Urdangarin no pot atendre a la petició perquè aquests documents "no obren ni han obrat en el seu poder", perquè de totes les qüestions "comptables, administratives, documentals, fiscals i tributàries" d'Aizoon se n'ocupaven els germans Tejeiro, Miguel, Marco i Luis, en les seves respectives especialitats, a través del Bufet d'Assesorament Fiscal Medina-Tejeiro. Els germans Tejeiro són cunyats de Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin a l'Institut Nóos, i dos d'ells estan imputats en la causa, Miguel i Marco Antonio Tejeiro. Ambdós foren, respectivament, secretari i comptable de l'entitat investigada per suposat desviament de fons públics.

El jutge Castro investiga possibles delictes fiscals a Aizoon, segons la nova línia d'investigació del cas apuntada per l'Audiència de Palma en una interlocutòria en la qual aquest tribunal deixà sense efecte la citació de la infanta a declarar com a imputada en el cas Nóos.

stats