Política 27/12/2018

José Hila sobre el soterrament de les torres de Son Puig: “És una frustració amb què m’hauré de quedar”

Els veïns de Son Puig carreguen contra Hila: “Anunciaren que Cort pagaria el soterrament de la línia amb la Llei de capitalitat o amb l’impost turístic. Mentiren”

Sabrina Vidal
2 min
Els veïns de Son Puig criden contra la línia d'alta tensió

PalmaEl Pacte de Govern rebutja una moció de Ciutadans per continuar donant suport al traçat de les torres d’alta tensió que

Durant la seva intervenció el regidor d’Urbanisme, José

El regidor ha explicat que l’Ajuntament actua en tasques executives però amb l’aval dels tècnics. “No tenc aquestes firmes per a les torres de Son Puig, per això no ho podem fer. Els tècnics no ho avalen”, ha insistit. “Si hi

Una vegada descartat el motiu d’afectació sanitària, es va valorar l’impacte ambiental en una zona protegida com és la serra de Tramuntana però “canviar la torre uns metres produeix el mateix impacte”. Posteriorment, es va intentar canviar el traçat a través del propietari. En aquest sentit,

Com

Durant la defensa de la seva moció, la regidora de Ciutadans,

Per la seva banda, el PP ha recordat un acord del plenari de 2017 quan per unanimitat s’acordà donar una solució als veïns. “Ara opten per una solució que han negociat vostès en solitari”. La representant del PP ha demanat una solució conjunta de nou.

Queixes dels veïns al ple

Moments abans el representant de la plataforma Salvem Son Puig, David Fiol, ha carregat durament contra el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, José Hila, i també contra el batle, Antoni Noguera, els quals ha qualificat de mentiders. “Quan no compleixen el que anuncien, menteixen”, ha dit.

La representant dels veïnats de Son Roca ha cedit part del seu torn de paraula a la plataforma, que ha recordat l’anunci que va fer l’Ajuntament que pagaria el soterrament de la línia elèctrica “amb la Llei de capitalitat o amb l’impost turístic”. Segons Fiol, “són uns barruts, perquè ens varen dir que allò era seriós”.

Això fou abans que la setmana passada s’anunciàs que el soterrament de la línia elèctrica no es faria, tot al·legant la manca d’impacte sobre la salut, motiu pel qual els membres de la plataforma s’han mostrat decebuts. “El senyor Hila és un irresponsable”, han dit, tot assenyalant estudis que demostren el contrari. “Els demanam que compleixin amb allò que varen prometre, si no s’hi veuen capacitats, que no obstaculitzin els altres partits”, han acabat.

stats