Política 19/02/2018

La Sindicatura de Greuges demana en el ple del Consell de Menorca més pressupost

L'entitat fa balanç de la seva activitat durant l'any 2017 emplaçant la màxima institució a reforçar econòmicament la Sindicatura i cercar el consens en normatives d'àmbit municipal

Iván Martín
2 min
Els membres de la Sindicatura de Greuges han fet una valoració positiva de l'any passat.

MaóEls responsables polítics de Menorca han estat testimonis de l'explicació referent a la memòria de la Sindicatura de Greuges en el seu primer any de funcionament, un resum d'actuacions que ha estat relatat per un dels seus membres, Emili de Balanzó, en la sessió plenària que s'ha fet aquest capvespre. De Balanzó ha emfatitzat "la tasca de divulgació que hem fet des de la Sindicatura perquè notam que la ciutadania té un alt grau de desconeixement de l'entitat. No ha estat fàcil el camí recorregut durant el 2017 però continuarem fent feina en aquest sentit".

De Balanzó també ha comentat que "una de les qüestions més rellevants és la confusió en l'àmbit competencial que tenen els ciutadans. Moltes queixes registrades són ocasionades per ajuntaments, el Govern balear i, fins i tot, el govern central". La Sindicatura de Greuges ha fet un total de 36 reunions durant el 2017, tot i que només se n'havien establert mitja dotzena en el full de ruta. Emili de Balanzó ha assegurat que "hem prioritzat escoltar tothom i donar solucions. Cal remarcar l'estreta col·laboració amb tots els departaments del Consell però podrien agilitzar-se més els terminis per obtenir una resposta".

La Sindicatura de Greuges ha rebut 16 peticions o queixes, i 11 d'elles han estat acceptades a tràmit. Tan sols dues estan pendents de resolució. De Balanzó ha confirmat que "dues han estat relacionades amb benestar social i dues més amb mobilitat. La resta es reparteixen en diferents àrees. Cal destacar que vàrem posar en coneixement de la presidenta del Govern balear la necessitat de trobar un especialista en al·lèrgies per a Menorca. Francina Armengol no va atendre la petició i la diputada de MÉS per Menorca, Patrícia Font, va aconseguir que s'aprovàs en el Parlament una primera partida. També hem pogut contribuir a la millora qualitativa de l'estació d'autobusos a Maó". Per últim, De Balanzó demana, per al futur, "més partida econòmica per dotar d'un pressupost propi la Sindicatura i poder disposar de personal propi".

Finalment, la Sindicatura de Greuges demana al Consell consensuar les ordenances municipals dels diferents punts de l'illa per eliminar les diferències entre pobles sobre una mateixa matèria. L'entitat d'àmbit insular ha assistit durant el 2017 al Congrés Internacional Síndic que va tenir lloc a Girona i ha participat en trobades organitzades a Santa Coloma de Gramenet i a Palma, respectivament.

stats