Política 07/10/2019

Fina Santiago, sobre els candidats de MÉS al 10-N: "sabem que no trauran l'escó"

La consellera d'Afers Socials i Esports ha reconegut la seva preocupació pel futur de les esquerres a les Balears

Ara Balears
2 min
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago. / ARA BALEARS

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago (MÉS), ha reconegut, en el programa 'Al Dia IB3', que ella havia votat en contra que MÉS es presentàs a les eleccions estatals del 10 de novembre. "És posar en evidència uns candidats que sabem que no trauran aquest escó", ha lamentat en una declaració sorprenent just abans que comenci la campanya electoral.

Santiago ha dit que entén la gent que va votar que sí -l'opció que, de fet, va guanyar- però ha remarcat que hi havia "arguments suficients per explicar per què no ens hi presentàvem". Divendres el grup ecosobiranista va fer públic que Guillem Balboa i Lila Thomàs seran els caps de llista de MÉS-Esquerra per a les eleccions estatals.

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago ha reconegut que Pedro Sánchez l'ha desil·lusionat i que si fa dos anys era un líder sòlid d'esquerres, des que està en el govern espanyol és "un líder socialista que necessita supervisió". "És necessari que hi hagi més partits al govern estatal". Durant el programa, la consellera ha mostrat la seva preocupació sobre el futur de les esquerres a les Balears. "L'espai ha de ser divers però crec que hem de reforçar-nos tots i ser capaços de crear un espai conjunt", ha remarcat.

Respecte del referèndum, Santiago ha explicat que dins MÉS per Mallorca hi ha un pensament molt clar que el model autonòmic està superat i ha defensat el seu debat polític però d'una manera molt concreta. "El referèndum ha de ser un referèndum on s'expliquin molt bé les conseqüències d'aquesta decisió. La informació que es doni ha de ser objectiva i damunt això s'ha de fer debat polític".

stats