Política 21/05/2018

Representants de les reserves de la biosfera de tot el món se citen demà a Menorca

Demà s'inicia el Congrés de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera Illes i Zones Costaneres amb el repte d'abordar qüestions com l'adaptació al canvi climàtic, la gestió de la pesca i el finançament de les reserves de la biosfera

Ara Balears
2 min
La Reserva de la Biosfera de Menorca té una gran oportunitat per actualizar els seus coneixements.

MaóMenorca acull a partir de demà i fins dissabte el vuitè Congrés de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera Illes i Zones Costaneres. Un esdeveniment organitzat conjuntament per la Secretaria MAB UNESCO, l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, la Xarxa de Parcs Nacionals de l'Estat, el Ministeri de Medi Ambient i la Reserva de la Biosfera de Jejú, a Corea del Sud. Les jornades estan dirigides a gestors de reserves. Tots els participants al congrés estan convidats sempre que s'hi hagin inscrit prèviament.

Els temes centrals del Congrés de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera són els sistemes d'indicadors, l'adaptació al canvi climàtic, la gestió de la pesca, la normativa i el finançament de les reserves de la biosfera i la marca RB. El congrés s'organitza en diferents taules de treball, cada una de les quals serà dirigida per una persona facilitadora. Hi participaran representants de la UNESCO, la Xarxa de Parcs Nacionals, la Reserva de la Biosfera de Jejú, la Reserva de la Biosfera de Menorca i els participants convidats de les reserves que formen part de la Xarxa Mundial.

Cal remarcar que la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera inclou més de seixanta reserves d'illes i de zones costaneres, que representen gairebé el 10% de les reserves totals de tot el món. L'objectiu és fomentar el desenvolupament sostenible a les illes i les zones costaneres i promoure estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic. La Xarxa és gestionada, en aquests moments, per dues secretaries tècniques, una d'elles és la de Menorca, en coordinació amb la UNESCO. És la segona vegada que l'illa acull aquest Congrés, ja que la primera reunió internacional de la Xarxa se celebrà el febrer de l'any 2012.

stats