El cònsol general d'Espanya a Perpinyà: "Visc amb resignació i impotència que la meva filla hagi d'estudiar en català"

Gauden Villas ha dit en una entrevista que a Perpinyà "el sobiranisme català és residual"

El cònsol general d'Espanya a Perpinyà, Gauden Villas, ha analitzat el procés sobiranista avui divendres en una entrevista publicada al diari d'Alacant 'Información' i al valencià 'Levante'. Villas ha dit que "viu amb absoluta resignació i impotència que la seva filla hagi d'estudiar gairebé exclusivament en català" i que a Perpinyà "el sobiranisme català és residual".

A l'entrevista, que duu com a titular 'Els ciutadans de Perpinyà se senten catalans del nord', el cònsol diu que a Perpinyà se senten orgullosos de ser catalans i ho viuen "amb normalitat però sense estridències". Villas explica que després de la suspensió de la llei de consultes només es van manifestar un centenar de persones a Perpinyà i que això demostra que "el sobiranisme català és residual".


A més, el cònsol explica a l'entrevista que la seva filla, que viu a Barcelona, "estudia en català perquè no té cap altra alternativa" i que creu que això no és positiu per a ella.


Villas va ser director general de Relacions Externes durant el govern de Francisco Camps al País Valencià. També va ser col·laborador del programa televisiu d'Intereconomía 'Punto Pelota', i es declara obertament seguidor del València Club de Futbol.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF