Política 24/09/2019

El Parlament censura els ministres Montero i Ábalos

Podem i MÉS per Mallorca donen suport a la proposició no de llei presentada per MÉS per Menorca

Maria Llull
1 min
El diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, durant la seva intervenció en el ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaEl Parlament balear ha censurat aquest dimarts la gestió de la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, per haver utilitzat el deute de 177 milions d'euros de l'Estat amb les Balears com a arma política, i el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, per les seves declaracions qüestionant el descompte de transport per a residents.

MÉS per Menorca ha presentat una proposició no de llei relativa a la reclamació dels 177 milions d'euros, a la qual s'ha incorporat una esmena de Gent per Formentera perquè la Cambra també expressi el seu rebuig al "desconeixement i menyspreu" de José Luis Ábalos "envers la problemàtica de la insularitat".

La proposició de llei consta de tres punts. El primer, que s'ha votat amb els vots a favor de tots els partits llevat de Vox, insta el govern espanyol a trobar "una solució immediata" pel que fa als 177 milions que l'Estat deu a les Balears.

En el segon punt, que ha estat aprovat amb els vots en contra de Vox i el PSOE, el Parlament "censura la manera de procedir de la ministra Maria Jesús Montero, per la lleugeresa amb la qual ha tractat els interessos dels ciutadans de les Illes Balears". Segons diu el text de la PNL, "aquests milions d'euros no poden ser una arma política al servei d'interessos espuris".

El darrer punt de la proposició, que han votat a favor tots els grups menys el PSOE, a més de deixar palès el rebuig del Parlament a les declaracions d'Ábalos respecte del descompte de resident, també l'insta a fer una rectificació pública que garanteixi les bonificacions a la ciutadania.

stats