Política 18/11/2018

Jaume Matas declararà dimarts en el Congrès pel finançament il·legal del PP

L'expresident compareixerà a la comissió que investiga el presumpte finançament il·legal del PP

Ara Balears
1 min
Jaume Matas en una imatge d'arxiu del judici del cas Palma Arena

PalmaJaume Matas declararà aquest dimarts a la comissió deñl Congrés dels Diputats que investiga el presumpte finançament il·legal del PP i la caixa B. A la mateix sessió hi declararà també l'exministre Federico Trillo.

L'expresident del Govern balear, que també va ser ministre de José Maria Aznar, acumula fins a sis condemnes per diferents casos de corrupció, i actualment es troba a la presó d'Aranjuez complint sentència pel "cas Nóos". A més, té pendent un altre judici per la presumpta manipulació del concurs d'adjudicació de les obres de Son Espases.

El PSIB espera que l'expresident del Govern Jaume Matas aprofiti la seva compareixença en el Congrés el pròxim dimarts per demanar perdó pels casos de corrupció en "un dels períodes més negres de la història de Balears" i que li ha costat fins ara sis condemnes.

El diputat socialista per Balears, Pere Joan Pons, indica en un comunicat que "Matas deu una disculpa als ciutadans de Balears" i que "haurà de donar moltes explicacions" a la comissió de la cambra baixa que estudia el presumpte finançament irregular del PP.

Pons ha declarat que esperen conèixer detalls sobre "el finançament il·legal de les campanyes de 2003 i 2007 per part del Partit Popular", i ha afirmat que "els socialistes estarem expectants per veure si Matas és capaç de mirar la ciutadania de Balears de front i explicar per què va acabar servint-se de les institucions en comptes de servir els ciutadans".

stats