Política 16/05/2019

El PP proposa rebaixar un 50% les tarifes d'autobús i tren

Company ha anunciat la possibilitat de crear un abonament de 20 euros perquè els joves "puguin desplaçar-se durant tot un mes per aquest preu"

Ara Balears
2 min
El PP ha presentat les seves propostes de mobilitat

PalmaEl president del PP balear i candidat a la presidència del Govern, Biel Company, ha afirmat aquest dijous que el seu partit està disposat a rebaixar a la meitat les tarifes dels autobusos públics de Palma i fer el mateix amb les de tren. Company ha anunciat també la possibilitat de crear un abonament de 20 euros perquè els joves "puguin desplaçar-se durant tot un mes per aquest preu".

El candidat del PP al Govern, acompanyat pels candidats del partit a la batlia de Palma, Mateu Isern, i al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat que Palma sofreix més embossos de cotxes que mai i que "la ciutat necessita acabar ja el segon cinturó i dur el metro fins a Son Espases i el Parc Bit, com figura en el nostre programa".

Company ha assenyalat que el transport públic de Palma hauria de ser més ràpid, més segur i a més bon preu. "És evident que convé incentivar el ciutadà perquè utilitzi el transport públic, però aquest ha de ser més ràpid, amb més freqüències, i més barat".

El líder del PP balear ha destacat que Palma és "un caos" en matèria de mobilitat i ha assegurat també que "és necessari fer la carretera Llucmajor-Campos i acabar d'una vegada les carreteres Maó-Ciutadella i Eivissa-Santa Eulària".

Company, Isern i Galmés han posat amb un cartell que simula una multa de trànsit en la qual s'acusa els partits del Pacte d'"incapacitat per solucionar els creixents problemes de mobilitat a les Balears" i de "tenir en un embós permanent els ciutadans que fan ús dels accessos i les vies urbanes de Palma".

En aquest mateix cartell, el PP acusa els partits del Pacte de "desistiment de funcions" tant en l'Executiu autonòmic com en els insulars i els sanciona amb "la pèrdua de confiança dels ciutadans en la gestió del Govern i els consells". La simbòlica multa "sanciona" el Pacte des del juliol de 2015 fins al maig del 2019.

Isern ha advocat per aconseguir "un pacte entre tots els partits" per solucionar els problemes de mobilitat de la capital balear. "Nosaltres ho intentarem, però l'esquerra sembla tenir por de parlar d'infraestructures i de carreteres. Ara comencen a dir que són necessaris més aparcaments subterranis i de superfície, una realitat que ja fa temps que va pronosticar el PP", ha subratllat Isern.

stats