El PP reclama ara un augment de 33 milions de la partida pressupostària per a inversions ferroviàries

Marga Prohens destaca que amb l'actual despesa no s'arriba als 104 milions promesos pel conseller Marc Pons

La portaveu del PP a les Balears, Marga  Prohens , ha explicat aquest dijous que una de les esmenes de la seva formació als pressupostos presentats pel Govern demana un increment de 33 milions de la partida prevista per a inversions ferroviàries.  Prohens  ha argumentat que en els actuals comptes per al 2019 no es preveu la inversió de 104 milions que Marc Pons ha inclòs en el seu pla de mobilitat, per la qual cosa es demana que s'incrementi fins a aquesta quantitat.

La portaveu popular ha criticat diversos aspectes del pressupost, que el partit ja va esmenar a la totalitat, però ha incidit en alguns punts  relacionats  amb la mobilitat. Una mesura necessària  pe l PP és assumir la despesa de transport escolar dels centres educatius concertats, ja que considera que es podria ajudar a evitar "el caos que viuen les entrades de Palma durant els matins", sobretot a la zona de les escoles.

Per això, fan una esmena de 5 milions d'euros per finançar aquest transport públic, recordant que el 40% de les famílies de les Illes han optat per un centre concertat. Amb  aquesta mesura  "volem que els nins siguin iguals", ha afegit. A més, també es demana una partida de dos milions d'euros per a les despeses d'acompanyament i transport escolar per a infants amb necessitats especials.

Altres propostes són l'eliminació de l'oficina anticorrupció amb la intenció de dedicar els seus 900.000 de pressupost a emergències, una partida de 400.000 euros per al servei d' al·lergologia  i 10 milions per a complements de fidelització per millorar l'estabilitat dels metges. També demanen que l'Agència de Turisme de les Illes Balears deixi de gestionar la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible, que destinarien a  Abaqua .

Crítiques a la visita de MÉS a Junqueras

D' altra banda Prohens ha estat  molt dura a l'hora de comentar la visita dels  coordinadors  de MÉS Bel Busquets i Guillem Balboa a Junqueras i Romeva a la presó. Segons  Prohens  "és una vergonya" que la vicepresidenta del Govern hagi fet aquesta visita i que consideri que a Espanya hi ha presos polítics.

Ha indicat que mentre Busquets feia aquesta visita, Biel Company era a  Brussel·les  defensant les ajudes al transport de  mercaderies  i el règim fiscal agrari especial per a les Illes. "Dia 26 de  maig  els ciutadans ho jutjaran", ha comentat.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF