Política 28/08/2019

El PP demana a Armengol que "no acoti el cap" i exigeixi a Sánchez 176 milions

Biel Company també ha demanat la dimissió de la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero

Ara Balears
2 min
El president del PP balear, Biel Company, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha demanat aquest dimecres a la presidenta autonòmica, Francina Armengol, que "no acoti el cap" i exigeixi de manera immediata al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, els 176 milions d'euros de la liquidació del sistema de finançament que corresponen a les Balears.

"Un missatge molt clar per a la presidenta de les Balears: està amagada des de fa molt de temps i acota el cap davant del govern de Madrid", ha criticat Company. El líder dels populars balears ha demanat a Armengol que "sigui igual de bel·ligerant i contundent" com ho va ser amb el govern del popular Mariano Rajoy.

Company ha recordat que Armengol va ser "molt bel·ligerant" llavors i, fins i tot, va formar "un front comú" amb els governs autonòmics valencià i català per "dir autèntiques barbaritats contra un govern del PP".

Ara, amb un executiu "del seu partit", Company ha considerat que la seva actitud hauria de ser la mateixa per "defensar els interessos de les Illes Balears i els seus ciutadans".

Company també ha demanat aquest dimecres la dimissió de la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, per "les mentides que ha dit", per no "complir amb les seves obligacions" com a titular d'Hisenda i per no traspassar els doblers que corresponen a les Balears. Segons el líder popular, Montero "va encarregar un informe 'ad hoc' a l'Advocacia de l'Estat per justificar l'impagament d'aquesta quantitat milionària a les Balears".

El president del PP balear ha recordat que l'executiu espanyol socialista ja va "utilitzar" l'Advocacia de l'Estat per no abonar a les Illes el conveni de carreteres de l'any 2004, però després "els tribunals li varen dir que no era correcta" la seva decisió. Company ha considerat que el PSOE és "molt aficionat" a "utilitzar" l'Advocacia de l'Estat per justificar els seus "deliris polítics".

A més, Company ha demanat a la ministra que "convoqui ja" el Consell de Política Fiscal i Financera per analitzar el nou sistema de finançament que demanen tots els governs autonòmics. El líder del PP balear considera que, si l'executiu en funcions de Sánchez està "incapacitat" per governar, ha de "deixar pas a un altre executiu". "El que no poden fer, Pedro Sánchez i ministra Montero, és traslladar tot el seu caos a les comunitats autònomes".

Respecte de la decisió de la Generalitat de Catalunya de portar aquest assumpte als tribunals, Company ha considerat que "primer s'han d'esgotar la via política i de diàleg". "No som partidari de vies judicials, sinó d'exigir el que ens correspon, sobretot davant de la paràlisi del govern Sánchez", ha afegit

stats