Política 11/02/2019

El PP del Mercadal decideix aquesta setmana si aposta per Tobal Pons a les municipals

La reacció popular ha provocat que la direcció del partit es repensi l'elecció de Pons, que no va ser ratificat per l'agrupació local

Iván Martín
1 min
Pons Sintes ha estat l'única persona que s'ha ofert per liderar el PP a les pròximes eleccions a l'Ajuntament d'Es Mercadal.

Es MercadalL'agrupació del Partit Popular del Mercadal és l'única que encara no ha proclamat oficialment el candidat a la batlia per les pròximes eleccions municipals. Segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts del partit, dimecres és el dia escollit per decidir qui encapçala la llista. La polèmica ha sacsejat l'agrupació, sobretot després de transcendir que el president adjunt de les Noves Generacions, Tobal Pons Sintes comptava amb el suport per posicionar-se com a candidat. De fet, el mateix Pons Sintes comunicà en el grup de Whatsapp del PP Menorca la decisió de liderar la llista i desvelava un dels motius, "el suport que m'han traslladat moltes persones del partit i familiars".

Al municipi, que governa el PSOE, la sorpresa va ser notòria. Tobal Pons Sintes té només 21 anys i no té gens d'experiència en l'administració pública. La reacció popular negativa ha provocat que la direcció del partit al Mercadal es repensi l'elecció de Pons Sintes, que no va ser ratificat per l'agrupació local. Abans de fer ell la passa, la formació conservadora tempteja diverses persones, però no aconseguí convèncer ningú per encapçalar el projecte.

Malgrat aquesta circumstància, persones vinculades al PP del Mercadal continuen cercant alternatives perquè consideren que Pons Sintes és massa jove i inexpert per fer front els reptes polítics que planteja ser el màxim responsable de l'Ajuntament. En qualsevol cas, i segons fonts del PP, "tots els escenaris estan oberts". Pons Sintes, que va rebre en públic felicitacions d'altres candidats municipals dels populars, no s'ha pronunciat. Aquesta setmana sortirem de dubtes. Curiosament, el PP presentà dissabte a Ferreries la candidata al Consell Insular, Coia Sugrañes, i els candidats en set dels vuit ajuntaments de l'illa.

stats