Política 07/02/2019

El PP torna 212.000 euros al Govern balear pel finançament il·legal del partit a l'arxipèlag

El PP estatal s'ha fet càrrec del pagament per la impossibilitat d'assumir-lo la secció balear

Ara Balears
1 min
L’expresident del Govern balear Jaume Matas, en una de les seves compareixences davant l’Audiència de Palma per la macrocausa del Palma Arena.

PalmaEl Partit Popular ha tornat 212.000 euros al Govern balear pel finançament il·legal del partit a l'arxipèlag durant la darrera campanya electoral de Jaume Matas. Segons informa el 'Diario de Mallorca', la direcció de Pablo Casado ha estat l'encarregada d'abonar la quantitat reclamada pel Govern de les Illes Balears als populars d'aquesta comunitat.

La decisió arriba després que el Tribunal Superior de Justícia rebutjàs la suspensió cautelar que va demanar Biel Company mentre estava pendent de la resolució del seu recurs. Davant la impossibilitat del PP balear de fer front al pagament, el PP estatal se n'ha fet càrrec, informa el mateix mitjà.

Finançament il·legal del PP a Madrid

A banda del cas per finançament il·legal que afecta al PP balear, aquest dimecres també es publicava que Mariano Rajoy va aconseguir arribar a la presidència del govern espanyol amb una campanya finançada amb factures falses.

Segons la informació avançada per 'El Confidencial', a partir d'un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, el PP de Madrid va finançar amb factures presumptament falses per valor de 261.000 euros la campanya electoral per a les generals, en què Rajoy va aconseguir la majoria absoluta. La xifra encara és provisional però es preveu que hauria fet servir fins a 6,2 milions d’euros per a la campanya de les autonòmiques de 2011, el doble del màxim legal.

stats