Política 22/04/2019

El Moviment Feminista de Mallorca demana a les dones que votin partits d'esquerra

La campanya '1.000 motius per votar' vol "frenar l'avenç del feixisme"

Maria Fuster
1 min
El Moviment Feminista de Mallorca demana a les dones votin partits d'esquerra

PalmaUna de les portaveus del Moviment Feminista de Mallorca, Neus Tur, explica el perquè de la campanya '1.000 motius per votar', que continua en la mateixa línia que la que es va fer pel 8 de març: '1.000 motius per fer vaga feminista'. "Estam preocupades perquè els drets aconseguits per la lluita feminista es veuen amenaçats", assegura.

"Ja sabem què passa quan governa la dreta, es buiden els pressupostos, com va passar amb el Pacte d'estat contra les violències masclistes i es fan polítiques antisocials que perjudiquen majoritàriament les dones, les persones migrades, les racialitzades, els col·lectius LGTBI", afirma.

La campanya que es durà a terme sobretot per xarxes socials des del perfil del Moviment Feminista de Mallorca d'Instagram, Facebook i Twitter també preveu aquest dimarts divulgació presencial amb una paradeta a la plaça d'Espanya de Palma amb motiu de Sant Jordi. Nosaltres li deim "Santa Jordina", comenta. La portaveu, Neus Tur, també ha explicat que es repartiran a les dones tríptics amb el manifest i punts de llibre i xapes feministes.

No caure en el desencís

En el manifest el Moviment Feminista de Mallorca apel·la a no caure en el desencís. "Sabem que algunes estam desencisades amb el sistema actual de representació política. Sabem que d'altres estam decebudes amb l'esquerra. Però també sabem que, ara mateix, el feminisme és la manera més eficaç de lluitar contra el feixisme", assenyalen en el text.

"Sí, potser l'esquerra està feta un quadre. Però a vegades hem de triar entre tàctica i estratègia. La nostra estratègia és el feminisme. La nostra tàctica ara mateix és votar l'esquerra i exigir-li que defensi els nostres drets i frenar així l'avenç del feixisme", diu el paràgraf final.

stats