Política 23/04/2018

MÉS per Menorca presenta esmenes als pressupostos de l'Estat, que sumen 613 milions d'euros d'inversió a l'illa

Restablir la connexió elèctrica entre Menorca i Mallorca, la implantació de gas natural a la central de Maó, la recuperació del Pla Educa 3 i el transport aeri centren les exigències dels sobiranistes

Ara Balears
2 min
El partit menorquinista segueix defensant els interessos de Menorca davant els Pressupostos de l'Estat.

MaóMÉS per Menorca presentarà, a través de Compromís i Esquerra Republicana de Catalunya, un total de dotze esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat. Una reivindicació que elevaria a 613 milions d'euros la quantitat econòmica que la formació sobiranista preveu per fer front a les principals demandes de la societat per a 2018.

La principal esmena fa referència a la necessitat de restablir la connexió elèctrica entre Menorca i Mallorca amb un doble cablejat. Per aquest motiu, els sobiranistes exigeixen que l'Estat reservi una partida de 200 milions d'euros. Altres capítols esmenats per MÉS per Menorca són la incorporació de la bonificació del 75% del preu dels bitllets de transport aeri i marítim entre les illes i la península, xifrada en 45 milions d'euros, i la implantació de la subvenció del 100%, vint milions d'euros, de les taxes aeroportuàries als passatgers amb destinació o origen a les Illes Balears.

Però aquí no queden les demandes del partit menorquinista. Així, destaquen per a educació els 200 milions d'euros que se sol·liciten per recuperar el Pla Educa 3. Quant a la cultura, l'equipament per al teatre del Born, de Ciutadella, necessita 400.000 euros; per a l'esport, 360.000 euros per a la renovació de la gespa dels camps de futbol; per al medi ambient, 7 milions d'euros per a la creació del Centre d'Interpretació de s'Enclusa, a Ferreries, i per a les infraestructures, 2,5 milions d'euros per a les obres de sanejament de la urbanització de Macaret, a es Mercadal. En matèria energètica, a banda del doble cablejat amb Mallorca, MÉS per Menorca planteja la quota específica d'ajuts per a nous centres de producció i energia renovable a la Reserva de la Biosfera, quota que ha estat valorada en deu milions d'euros, i una dotació per a la implantació de gas natural a la central de Maó, de 80 milions d'euros.

Finalment, en cultura i patrimoni, MÉS reclama la cessió de la titularitat al Consell Insular de l'illa Pinto, de la base naval de Maó, i el finançament per a la construcció del Museu Marítim, quantificat en cinc milions d'euros. Pel que fa a la xarxa de biblioteques es reivindica l'adquisició d'un edifici ja existent i la seva adaptació per a la construcció d'un edifici de nova planta amb 7 milions d'euros.

stats