Política 25/09/2018

Maó sol·licita a l'APB establir criteris socials en el plec de condicions del varador

D'altra banda, l'APB elaborarà un pla de recuperació de molls i llenegalls amb l'objectiu de potenciar el sector nàutic en l'àmbit econòmic

Iván Martín
2 min
Regular i ordenar l'activitat nàutica al port de Maó és un dels reptes del consistori que vol impulsar l'activitat nàutica.

MaóL'Ajuntament de Maó ha demanat a l'Autoritat Portuària de Balears que el nou plec de condicions per a la gestió del varador del port inclogui clàusules socials amb l'objectiu de fer compatible el creixement de la indústria nàutica amb l'activitat recreativa de les embarcacions de dimensions reduïdes. El Consistori insta l'ens públic a tenir en compte la millora de les tarifes per a la nàutica recreativa tradicional i que aquesta tingui el mateix pes, pel que fa a la puntuació, que el projecte bàsic d'obres i la memòria econòmica.

D'altra banda, l'Ajuntament de Maó ha plantejat a l'Autoritat Portuària de Balears altres millores, com establir uns preus màxims per a les embarcacions de fins a 8 metres d'eslora, que les empreses no podran sobrepassar en cap cas. De la mateixa manera, el Consistori exigeix que l'apuntalament de les embarcacions entri dins el preu d'ocupació, que el preu màxim a pagar per a les empreses que portin embarcacions de fins a 10 metres d'eslora amb camió sigui de 50 euros, que els que vulguin utilitzar la rampa varador per fer una excursió d'un dia paguin només per un moviment i que el preu del consum d'aigua i electricitat sigui segons consum, i no en funció d'una taxa fixa.

El regidor del port de Maó de l'Ajuntament, Hèctor Pons, ha destacat les peticions a l'Autoritat Portuària, a més de l'elaboració d'un pla de recuperació de molls i llenegalls. Aquesta actuació, per Pons, "potenciarà el sector nàutic des d'un punt de vista econòmic, perquè sabem que podem créixer en aquest camp, que hem de formar la gent, que pot generar llocs de feina, però també s'ha de protegir els petits usuaris del port perquè puguin entrar i treure les barques, i tenir un amarrament a Maó". L'Autoritat Portuària licitarà les obres pròximament i construirà noves rampes per a embarcacions de dimensions reduïdes.

stats