Política 20/05/2019

MÉS permetrà un màxim de tres creuers o 10.000 creueristes a Palma al dia

Antoni Noguera i Neus Truyol han explicat aquest dilluns dematí les propostes dels ecosobiranistes sobre model turístic

E. N.
1 min
Antoni Noguera i Neus Truyol

PalmaEn un carrer del Mirador ja ple de turistes fotografiant el mar que llepa la costa de Palma, Antoni Noguera i Neus Truyol han explicat les propostes de MÉS per Palma quant al model turístic. N'han destacat especialment una: limitar l'entrada al port de Palma d'un màxim de tres creuers o 10.000 creueristes per dia. Una mesura que, si governen, pretenen dur a terme amb un acord amb el Govern balear i l'Autoritat Portuària.

A més, Noguera ha afirmat que els ecosobiranistes regularan el lloguer turístic en unifamiliars i el prohibiran a les barriades tradicionals com Son Espanyolet, el Molinar o els Hostalets. "És el turisme el que s'ha d'adaptar a la ciutat i no la ciutat al turisme. Volem que Palma sigui una ciutat d'èxit i no que mori d'èxit", ha defensat Noguera, candidat a la batlia de MÉS i actual batle de Palma.

Per la seva banda, Truyol ha defensat que "Palma no pot ser un parc temàtic". La número dos de la formació ha explicat que quan els ecosobiranistes varen entrar a governar a l'Ajuntament, a Palma "hi havia 45.000 places hoteleres, 25.000 places d'oferta il·legal de lloguer turístic i una mitjana de 20.000 creueristes que s'enfilava a les 100.000 persones al centre de la ciutat els dies de pluja".

Truyol ha recordat que Palma "ha estat la primera ciutat del món a prohibir el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars i la primera de l'Estat a impedir que cap edifici residencial es converteixi en un hotel". "I ara l'assignatura pendent és la regulació dels creuers i continuar amb la zonificació a unifamiliars", ha asseverat.

stats