Política 24/11/2018

MÉS celebra el cinquè aniversari pendent del superdiumenge

La coordinadora, Bel Busquets, admet alguns errors dels diferents pactes de govern en què participen els ecosobiranistes

Jaume Ribas
2 min
MÉS celebra el cinquè aniversari pendent del superdiumenge

PalmaMÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte el seu cinquè aniversari amb un dinar a s'Alqueria, a Santa Margalida. Hi han assistit més de 400 militants de la formació ecosobiranista i també alguns convidats d'altres partits, com el portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo. MÉS ha aprofitat per fer pinya i reivindicar la seva tasca a les institucions a favor "d'una Mallorca solidària, social, feminista, sobiranista i antiracista", tal com ha valorat la coordinadora del partit, Bel Busquets.

El dinar de MÉS ve marcat pel recent procés de primàries i per l'assemblea que Iniciativa-Verds, un dels partits constituents de MÉS, ha convocat per al pròxim dia 30 a fi de plantejar i valorar la seva situació dins la formació. Guillem Balboa, el batle d'Alaró i l'altre coordinador de la formació, ha valorat el "debat i la confrontació" que suposarà l'assemblea d'Iniciativa, i s'ha mostrat convençut de la fortalesa de MÉS.

Busquets també ha valorat el possible superdiumenge de dia 26 de maig en cas que Pedro Sánchez avançàs les eleccions generals per fer-les coincidir amb les municipals i autonòmiques. "El nostre discurs no només se centra en els municipis, Mallorca i les Illes, sinó que també entra en el debat polític en l'àmbit estatal", ha assegurat. Busquets també ha dit que, tot i que aquesta hipotètica convocatòria electoral "en principi podria semblar una amenaça", és alhora "una gran oportunitat per aconseguir d'una vegada" representació a Madrid.

MÉS celebra el cinquè aniversari pendent del superdiumenge

Així mateix, els dos coordinadors han dirigit un discurs a la militància en una cerimònia que ha conduït Glòria Franquet i el candidat de MÉS a les darreres eleccions espanyoles, Toni Verger. Bel Busquets ha assegurat que "quatre anys no basten" perquè l'actual Govern progressista dugui a terme totes les transformacions necessàries i ha reconegut que MÉS "no ho ha fet tot bé", en referència a l'autopista Llucmajor-Campos que està construint el Consell i que ha provocat algunes tensions internes.

stats