Política 11/02/2020

MÉS sol·licita que el director de l'aeroport de Palma comparegui davant la Comissió de Medi Ambient del Parlament

Malgrat la petició, que ha estat tramitada d'urgència, l'assistència de Tomás Melgar és voluntària

Maria Llull
1 min
Entitats socials i partits polítics demanen que no es dugui a terme l'ampliació de l'aeroport de Palma

PalmaMÉS per Mallorca ha sol·licitat aquest dimarts la compareixença del director de l'aeroport de Palma, Tomás Melgar, davant la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament, perquè expliqui els projectes d'Aena per ampliar Son Sant Joan. Els ecosobiranistes han tramitat aquesta sol·licitud amb caràcter urgent.

"És un tema d'actualitat amb una oposició civil forta. Com abans doni explicacions, millor", ha assenyalat el diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, a l'ARA Balears, qui també destaca la preocupació que hi ha entre els veïns del Pla de Sant Jordi, a més de la plataforma contra l'ampliació. "S'han de prendre decisions aviat, i si el director d'Aena ha demanat una reunió per explicar el projecte al Govern, és bo que també s'expliqui en el Parlament, on hi ha tots els grups polítics i podrem fer preguntes per aclarir punts que ens generen dubtes", ha afegit.

Una vegada registrada la sol·licitud, serà precisament la Comissió de Medi Ambient qui la valori. Així i tot, la compareixença de Melgar és voluntària i podria decidir no comparèixer. "Ell s'ha mostrat disposat a donar explicacions, i per això el convidam a venir al Parlament", ha indicat Ferrà.

El diputat ecosobiranista també ha considerat que és el moment de "sentir totes les parts", perquè és "molt probable que comenci a haver-hi debat al Parlament sobre l'ampliació". De fet, MÉS presentarà una proposició no de llei, en la qual demanarà que es paralitzin les obres licitades.

stats