FINANÇAMENT
Política 03/12/2017

L’ASM reclama a Armengol que no vengui més fum amb el nou model

Ara Balears
1 min

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca va demanar ahir, a través d’un comunicat, a la presidenta Francina Armengol i a la consellera d’Economia, Catalina Cladera, que “deixin de crear falses expectatives amb el finançament estatal”.

Els sobiranistes afirmen que “no és de rebut” que l’endemà que “els barons del PSOE d’Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa hagin deixat en ridícul el secretari general del PSC-PSOE, Miquel Iceta” -en rebutjar la seva petició que Madrid perdoni part del deute de Catalunya-, la consellera Cladera anunciï que farà el mateix i que, a més a més, reclamarà la cessió d’un major percentatge de l’IRPF i “l’asimetria fiscal”, en referència a la roda de premsa que Cladera va oferir dijous i en la qual va explicar el contingut de l’informe de valoració de les conclusions del comitè d’experts elegits per les comunitats autònomes i el govern central.

Contra l’espoli

“Ha quedat clar per enèsima vegada que la millora del finançament o el Règim Especial Balear sempre toparan amb la negativa no només del PP, sinó també del PSOE, Ciudadanos, etc.”, assegura la nota”. “El nostre Govern”, afegeix, “té el deure moral de reconèixer-ho públicament, ser conseqüent i emprendre el camí cap a l’estat propi”.

“L’estat espanyol és com la mar, que com més té més brama, i per a mostra, les recents intencions de la vicepresidenta del geovern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, d’endur-se cap a Madrid les herències intestades dels ciutadans de les Balears. Ni després de morts deixaran d’escurar-nos les butxaques!”, conclou el comunicat.

stats