Política 14/05/2019

JxCat abandona el debat de TV3 a les europees en protesta pel veto de la JEC a Puigdemont i Junqueras

Aleix Sarri deixa un USB amb un missatge de l'expresident per al minut final

Ara
2 min
JxCat abandona el debat de TV3 a les europees com a protesta pel veto de la JEC a Puigdemont i Junqueras

BarcelonaJunts per Catalunya ha decidit abandonar aquest dimarts el debat de TV3 a les eleccions europees en protesta pel veto de la Junta Electoral Central a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. Els dos caps de llista de JxCat i d'ERC havien sol·licitat participar-hi, però l'organisme electoral els ha acabat denegant el permís, també a Toni Comín. Aleix Sarri, director de campanya i número set de la llista, ha aprofitat la seva intervenció inicial per anunciar-ho. "Avui la JEC ha decidit violar els drets polítics de Toni Comín, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. És intolerable. Per això no participarem en el debat de TV3 i Catalunya Ràdio i jo marxaré d'aquest plató. No normalitzarem la repressió". Puigdemont hi ha afegit, a través de Twitter: "Deu ser la primera vegada que un debat el guanya qui té la determinació de marxar-ne per dignitat".

Tot seguit, Sarri ha entregat un USB al periodista moderador, Xavier Coral, amb un missatge de Puigdemont, cap de llista de JxCat, perquè es retransmeti en el minut final que tenen tots els candidats en l'últim tram del debat televisiu.

Per la seva banda, Jordi Solé, d'ERC, ha considerat que Junqueras, Puigdemont i Comín haurien de ser en el debat però ha dit que "no desaprofitarà cap opció per donar veu a l'independentisme". Com Sarri, també ha entregat a Coral un USB amb el minut final del cap de llista d'ERC i exvicepresident del Govern.

A través de Twitter, l'expresident Carles Puigdemont ha celebrat la decisió de Sarri. "No podem blanquejar la repressió i cal alçar la veu de la denúncia, des de la fermesa i la dignitat", ha dit.

També Comín l'hi ha agraït a través de les xarxes socials: "Defensarem la democràcia amb tots els mitjans al nostre abast".

stats