José Ramón Bauzá alerta que "molts infants de la Part Forana" gairebé no saben "expressar-se en castellà"

En un article d'opinió de l'expresident del Govern publicat per 'El Mundo', assenyala que les Illes Balears acabaran sent "la nova Catalunya"

"L'espanyol a les nostres illes es troba en absolut  desavantatge   respecte de l català", assegura en un article d'opinió publicat a 'El Mundo Dia de Balears' l'expresident del Govern de les Illes Balears José  Ramón   Bauzá . El també senador pel PP alerta que "molts infants de la Part Forana de Mallorca, com passa a l'interior de  Catalunya , gairebé no saben expressar-se correctament en castellà".

Durant l'article publicat a la secció de Tribuna, l'expresident del Govern denuncia la catalanització de la Comunitat Autonòma, on considera que és una evidència que "les nostres modalitats lingüístiques (mallorquí, menorquí i eivissenc) estan  sent  sistemàticament esclafades per les autoritats per imposar el català estàndard".  Bauzá  acusa el Govern actual de tenir una "ànsia insaciable per eliminar tot allò que els recorda Espanya", i fa referència a unes declaracions de la presidenta Francina Armengol sobre obrir un debat sobre la monarquia o la proposició no de llei que es presentà en el Parlament per fer un  referèndum  "independentista a les Illes".

José  Ramón   Bauzá  critica obertament el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell: "Com pot ser que un ciutadà espanyol de 41 anys, professional liberal i en permanent contacte amb el públic, pugui dir que no sap expressar-se correctament en castellà?", es demana.

L'actual senador del PP assegura que "a Catalunya ja no s'hi pot fer res", però a les Balears encara hi  som  a temps "de fer que les Illes no siguin el  pròxim capítol  de la lluita d'Espanya contra la seva autodestrucció".

En el text no hi falten al·lusions a la pèrdua de competitivitat i qualitat de vida "per culpa de la immersió catalanista", i posa d'exemple que no hi ha neurocirurgians pediàtrics pel requisit del català; o el fet que "els nostres fills no es poden escolaritzar en el sistema públic en castellà", un fet que titlla de "tan adoctrinador que causa vergonya".

Segons José  Ramón   Bauzá,  "és una realitat que Espanya i l'espanyol estan desapareixent a les Illes per ser substituïts pels Països Catalans".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF