José Ramón Bauzá anomena "comunista" el papa i li reclama que no parli d'economia

L'expresident de les Balears i eurodiputat de Cs critica la darrera encíclica del pontífex i afirma que "falta al respecte a milions de catòlics"

El papa Francesc ha estat el focus de les crítiques de l'e xpresident de les Balears  José Ramón Bauzá. L'actual  eurodiputat de Ciutadans ha qualificat el pontífex de "comunista" i li ha exigit que no parli d'economia. A través del seu compte oficial de Twitter, Bauzá ha criticat la darrera e ncíclica del Papa, en la qual assegura que "falta al respecte a milions de catòlics".

"L'encíclica, com a al·legat comunista, és una falta de respecte a milions de catòlics que cada dia milloren el món de manera altruista gràcies a la riquesa que genera la llibertat econòmica. És millor que parli de Déu i deixi l'economia a un costat", diu la piulada de Bauzá.

La recriminació de l'expresident balear al papa ve arran d'unes declaracions en les quals el pontífex carregava durament contra la ideologia neoliberal i els populismes en la seva nova encíclica. Entre altres afirmacions, el papa Francesc va assenyalar que "el mercat sol no ho resol tot, encara que una altra vegada ens vulguin fer creure aquest dogma de fe neoliberal", a més de proposar "rehabilitar una sana política que no estigui sotmesa al dictat de les finances".

El pontífex també va exposar que, "passada la crisi sanitària, la pitjor reacció seria la de caure encara més en una febre consumista", i va advertir que "tant de bo no ens oblidem de la gent gran que va morir per falta de respiradors, en part com a resultat de sistemes de salut desmantellats any rere any".

El Papa condemna el populisme i els nacionalismes: "La història està tornant enrere"

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF