Política 09/07/2018

Joan Mesquida "col·laborarà" amb Ciutadans a escala estatal i autonòmica

La diputada Olga Ballester assegura que el partit "no ha parlat de llistes" electorals amb l'exsocialista

Jaume Ribas
2 min
Mesquida treballarà des de Cs com un “patriota integrador”

PalmaJoan Mesquida "col·laborarà" amb Ciutadans a escala estatal i autonòmica. Això és el que ha dit la diputada Olga Ballester, que afirma que no han parlat de llistes amb l'exsocialista, però ha obert la porta a excepcionar els estatuts de la formació taronja per poder presentar-se per Ciutadans sense haver complert els temps mínim de militància que se sol demanar.

L'exsocialista va participar aquest diumenge en un acte de la plataforma España Ciudadana a Palma, juntament amb el líder estatal de la formació, Albert Rivera. Fins ara, havien corregut rumors que Mesquida podria ser candidat de Ciutadans a Cort o, fins i tot, al Parlament. Amb les declaracions de Ballester d'aquest dilluns, el partit obre la porta perquè l'exsocialista tingui un paper més actiu en la política espanyola, tal vegada com a candidat taronja en unes properes eleccions generals. De tota manera, la diputada ha afirmat que el partit "no ha parlat de llistes" amb Mesquida "ni per a l'Ajuntament (de Palma), ni per a les autonòmiques, ni res".

Ballester ha destacat el "talent i el sentit d'Estat" de Joan Mesquida i ha assegurat que per això l'incorporen com a "col·laborador" de la formació. A més, s'ha mostrat "molt satisfeta" amb l'acte d'España Ciudadana al parc de la Mar de Palma i ha dit que va ser "un èxit" que va despertar "molta il·lusió".

"Perduts dins una bandera"

MÉS per Mallorca ha reaccionat aquest dilluns a l'acte "extraterrestre" de Ciutadans. El portaveu ecosobiranista al Parlament, Josep Ferrà, n'ha destacat la "baixíssima participació" i la manca de "propostes polítiques". "Tan sols se sentiren consignes nacionalistes espanyoles i excloents", ha dit. Ferrà creu que Ciutadans està “perdut dins una bandera” i que va vendre un discurs “cara al sol i amb camises noves”. “Un dels objectius del 2019 serà impedir que aquesta gent arribi a les institucions”, ha dit. El diputat també ha afirmat aquest dilluns que el missatge de Ciutadans està a favor de la “saturació turística”, en contra de l'impost turístic i que tenen un posicionament sobre el català que és “contrari a l'Estatut i a la Llei de Normalització Lingüística”. A més, ha expressat “tristesa” per l'interès que –afirma– té Ciutadans per parlar de terrorisme.

stats