Política 21/05/2018

Jarabo critica la consulta de Podem però tanca files amb Iglesias i Montero

El portaveu parlamentari ha qualificat la pregunta a les bases de "redemptora" i "desproporcionada"

Jaume Ribas
2 min
El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha comparegut en roda de premsa.

PalmaLa consulta als inscrits de Podem sobre si el secretari general del partit, Pablo Iglesias, i la portaveu al Congrés, Irene Montero, han de dimitir després de la polèmica que ha causat que tots dos comprassin un xalet començarà demà i acabarà diumenge dia 27 de maig. Els resultats d'aquesta pregunta a les bases no es comunicaran, previsiblement, fins dilluns que ve.

Avui, el portaveu parlamentari de Podem a Balears, Alberto Jarabo, ha definit el que plantegen els líders estatals del partit com una "consulta redemptora", tot i que ha afirmat que "ha estat provocada per la sensació d'assetjament que han patit tant Iglesias com Montero" i que "s'ha traslladat a un judici moral una cosa que és una decisió personal".

Jarabo ha afirmat que entén "la crítica" i "la polèmica" i ha opinat que la consulta és "desproporcionada". Per al portaveu morat a Balears, hi ha un debat polític sobre una "incoherència personal" i creu que, amb la consulta, la polèmica "s'ha traslladat al partit". Tot i això, ha anunciat que votarà a favor de la continuïtat d'Iglesias i Montero.

"De les places a les urbanitzacions de luxe"

La portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, ha afirmat avui que "Podem ha deixat les places per la compra d'una urbanització de luxe", en referència al xalet que els dirigents del partit Pablo Iglesias i Irene Montero han comprat a la serra de Madrid. En roda de premsa, Prohens ha defensat que els ciutadans disposin dels seus doblers, però ha criticat la "incoherència" del discurs de Podem i el seu líder, Pablo Iglesias. Menys contundent però en la mateixa línia, el portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha valorat l'assumpte com "un problema de coherència del senyor Iglesias més que no un problema polític sobre el qual en hàgim de pronunciar".

stats