Política 06/05/2019

Francina Armengol dona suport al treball dels hotelers mallorquins a Cuba

Els Estats Units han implantat una mesura que permet reclamar propietats de l'illa que foren expropiades durant la Revolució Cubana que afecta empreses europees

K. O.
1 min
La UE avisa Trump que contraatacarà si reactiva les sancions als inversors europeus a Cuba

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mostrat aquest dilluns el suport de l'Executiu balear a la feina i els negocis que fan els hotelers mallorquins a Cuba, on s'estan vivint "moments de dificultat i incertesa", després que el govern dels Estats Units hagi implantat, per primera vegada, una mesura que permet reclamar davant els tribunals estatunidencs propietats de l'illa caribenya que foren expropiades durant la Revolució Cubana de 1959. Per això, Armengol ha agraït el "gran gest polític" de la ministra espanyola d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, pel seu viatge a Cuba amb l'objectiu de donar suport a les empreses espanyoles. La mesura dels estatunidencs també aixeca la suspensió de l'article que permetia fer-ho a inversors estrangers i, per tant, també contra empreses europees que tinguin inversions a Cuba.

En aquest sentit, la presidenta ha recordat que moltes de les grans empreses hoteleres internacionals són mallorquines, i, de fet, ha mantingut el contacte amb alguns dels seus directius. Després de tres mesos d'amenaces, l'administració de Donald Trump ha actuat aplicant els títols III i IV de la llei Helms-Burton, fet que podria generar demandes contra empreses de tot el món, entre les quals hi ha Melià Hotels International a Espanya o la canadenca Sherrit.

stats