Política 08/07/2020

El Govern inverteix 4,2 milions d'euros a millorar el port de Son Blanc, a Ciutadella

Hi construirà quatre estacades d'amarratge

Ivan Martin
1 min
El port de Son Blanc ha millorat considerablement les seves prestacions gràcies a la inversió pública.

CiutadellaEl Govern balear invertirà 4,2 milions d'euros en la millora del port exterior de Son Blanc, a Ciutadella. El projecte consta de la construcció de quatre estacades d'amarratge per reforçar i garantir l'operativitat del servei a grans vaixells comercials, de passatgers i de mercaderies, amb eslores de fins a 190 metres.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons: "El projecte forma part del pla d'inversions en matèria portuària iniciat a l'anterior legislatura i significarà l'adaptació de la infraestructura a les demandes que exigeix avui dia el trànsit de passatgers i de mercaderies. Aquesta inversió se suma als 2,9 milions d'euros ja invertits en aquesta instal·lació i als 3,3 milions que destinarem a millorar l'estació marítima".

Pons ha emfasitzat l'esforç inversor de l'executiu autonòmic els últims anys per incentivar el trànsit marítim. "Les millores estan obtenint els seus fruits, fa uns dies vam veure com Ciutadella s'unia mitjançant Corsica Ferrys a Toulon per connectar Menorca amb el centre d'Europa i amb les regions de Còrsega i Sardenya", assenyala. El port de Son Blanc registrà l'any passat un trànsit de passatgers de 118.745 persones.

El projecte constructiu ha rebut l'aprovació tècnica i sortirà a exposició pública pròximament. La previsió del Govern és iniciar-hi les obres l'octubre del 2022 amb un període d'execució de set mesos i mig.

stats