Política 05/09/2019

El Govern i Madrid no arriben a un acord sobre la gestió de Cabrera

Madrid insisteix que "no hi ha continuïtat ecològica demostrada" i que li correspon la gestió de l'ampliació del parc

Ara Balears
1 min
Imatge de Cabrera

PalmaEl Govern i el govern espanyol no arriben a un acord sobre la gestió del Parc Nacional de Cabrera, segons ha avançat 'Última Hora' i ha pogut confirmar l'ARA Balears. La reunió entre el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas amb el secretari d'Estat de Medi Ambient en funcions, ha acabat sense un acord. Des de la Conselleria de Medi Ambient han assegurat que continuen exigint tenir la gestió íntegra del parc i han confirmat que hi haurà més reunions per mantenir els interessos de les Balears.

El mes de febrer passat es va aprovar l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, un fet que la va convertir en l'àrea marina protegida més gran de la Mediterrània amb un total de 90.800 hectàrees protegides. Dos mesos després, el Ministeri va assegurar que volia gestionar les hectàrees que s'havien ampliat (8.000) i crear una administració paral·lela per gestionar l'ampliació del parc, ja que l'executiu entén que "no hi ha continuïtat ecològica demostrada" entre les zones protegides terrestre i marina".

Per partseva, el Govern balear vol mantenir la direcció del parc perquè al·leguen que la Llei estatal de biodiversitat preveu que les comunitats autònomes puguin gestionar les aigües exteriors si existeix una continuïtat ecològica. Recordem que el Govern va presentar un recurs davant del Tribunal Suprem per la falta d'acord amb el govern estatal.

stats