Política 07/02/2018

El Govern construirà a Eivissa només un habitatge social per cada cinc demandants

Francina Armengol ha presentat avui l’inici de les obres de la primera de les quatre promocions d’habitatge social previstes a Eivissa, unes feines no començaran abans de maig

Armando Tur
2 min
Una recreació de com serà l'edifici

EivissaA Eivissa mil persones s’han apuntat a les llistes de l’Ibavi demanant un habitatge de protecció oficial. Són xifres que ha fet públiques aquest dimecres la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, a la presentació de la primera de les quatre promocions d’habitatges de protecció oficial que el Govern construirà a Eivissa i que serviran per habilitar 206 llars. En aquesta promoció, situada al solar del carrer Xarch, número 15, es faran els primeres 19 socials, d’entre un i tres dormitoris, gràcies a una inversió de 2,3 milions d’euros. Les obres podrien començar abans de juny i s’espera que s’executin en un termini màxim de 18 mesos.

L’Ibavi ja ha demanat la llicència d’obra a l’Ajuntament, pendent de certificar la permuta del terreny, que està prevista que s’executi en un termini màxim de dos mesos.

Pel que fa als demandants d’habitatge, encara que el nombre de peticions anunciat avui pel Govern està “en brut”, és a dir, sense descartar aquelles que no compleixen els requisits, aquest proporció ha servit al conseller balear d’Habitatge, Marc Pons, per qualificar-les “d’insuficients”, que s’està anant “en la bona direcció”. I és que el Consell assegura que “hi ha moltes altres mesures” que inclouran la construcció de 5.000 habitatges socials al conjunt de l’Arxipèlag, però amb especial incidència a Eivissa, que té un dèficit històric d’habitatges perquè disposa de només 75 pisos a l’actualitat.

D’altra banda, Pons ha volgut referir-se també a les ajudes que destinen els governs balear i central al lloguer per a aquelles famílies amb ingressos més baixos. Concretament a Eivissa 280 famílies es beneficien d’aquestes ajudes, 180 de les quals ho fan per fer front a un lloguer inferior als 600 euros mensuals, i les altres 100 en lloguers que oscil·len entre els 600 i els 800 euros mensuals.

Decret del català

A la seva visita a Eivissa, Armengol ha estat demanada pel decret del català. La presidenta ha recordat que a l’anterior legislatura es van acomiadar 1.400 professionals i que enguany ja se n’han contractat 900. A més, ha assegurat que hi ha una sèrie d’inversions en infraestructures previstes “totalment necessària”.

Armengol diu que enguany s’ha fet “un plantejament de consolidacions” de les plantilles sanitàries gràcies “a unes macrooposicions” previstes per a cinc mil professionals. Armengol apunta que amb el canvi de decret s’arriba a més consens i ha garantit que “no quedarà cap plaça sense cobrir”.

Limitació de vehicles

Aquest dimecres horabaixa Armengol visitarà Formentera, on presentarà la llei que podria permetre limitar el nombre de cotxes que hi ha a l’illa durant els mesos d’estiu. Armengol ha oferit la seva ajuda al Consell d’Eivissa, “igual que s'ha donat a Formentera”, en el cas que vulguin “aprofundir en aquesta problemàtica”.

stats