Política 15/05/2019

El Govern subvencionarà amb 8,7 milions 561 nous punts de càrrega de cotxes elèctrics

D'aquest pressupost, 8,3 milions provenen de l'Impost de Turisme Sostenible i la resta, del fons de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Ara Balears
1 min
Les empreses de lloguer volen que els turistes puguin reservar un vehicle elèctric.

PalmaEl Govern destinarà 8,7 milions d'euros a ajudes per instal·lar durant el 2019 i el 2020 561 nous punts de càrrega elèctrica per a vehicles. A més, 200 d'aquests punts seran ràpids i 361, semiràpids. Els punts ràpids permetran fer una càrrega completa en 15 minuts. D'aquest pressupost, 8,3 milions provenen de l'Impost de Turisme Sostenible i la resta, del fons de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, segons ha informat Efe.

Els nous punts es distribueixen per totes les illes de la manera següent: a Mallorca, 440 punts; a Menorca, 54 punts; a Eivissa, 55 punts, i a Formentera, 12 punts. El conseller Marc Pons ha destacat que la bona resposta del sector privat a la convocatòria d'ajuda es tradueix en una inversió privada de prop de 13 milions d'euros i les ajudes públiques subvencionen un 40% de la inversió en els punts de càrrega.

El conseller ha assegurat que arribar a gairebé 1.000 punts de càrrega entre enguany i l'any que ve suposa dotar les Illes amb una infraestructura sòlida per abordar el canvi de model de mobilitat i ha recordat que a aquests punts s'hi poden sumar també els privats que s'instal·lin –o s'hagin instal·lat– sense les ajudes públiques.

stats