Política 30/04/2018

El GOB confia que el Consell aprovi el Pla Insular de la Costa abans d'acabar la legislatura

D'altra banda, els ecologistes tornen a pressionar l'equip de govern perquè acceleri els tràmits de redacció i adjudicació del projecte de reforma del tram Alaior-Maó

Ara Balears
2 min
El GOB recorda les protestes que va aixecar l'anterior projecte i demana celeritat al Consell.

MaóEl GOB Menorca reivindica la redacció d'un Pla Insular de la Costa, una eina necessària per regular les activitats nàutiques. El responsable de l'ordenació del territori de l'entitat ecologista, Miquel Camps, explica que "no hi ha cap administració que les estigui regulant actualment i l'únic que podria fer-ho és el Consell Insular, malgrat que no en té les competències", ja que és la màxima institució menorquina i la que té la capacitat de convocar i asseure al voltant d'una mateixa taula de diàleg tots els agents implicats en la regulació dels usos nàutics.

Cal assenyalar que el Pla Insular de la Costa és una demanda històrica del GOB i que es contempla incloure'l en l'avanç del Pla Territorial Insular. De tota manera, Miquel Camps afirma que "el PTI ha de proposar una sèrie de mesures per intentar ordenar els usos de la costa amb una visió insular. Fa anys que estem treballant amb aquest tema fent propostes al respecte i esperem que el compromís de l'equip de govern continuï ferm". En aquest sentit, segons el responsable d'ordenació del territori del GOB "una vegada surti el text inicial del PTI es produirà una primera proposta de redacció, es podran presentar al·legacions i finalment la proposta definitiva".

Un procés que possibilitaria tenir aprovat el Pla Insular de la Costa en aquesta legislatura. Camps creu que "l'aprovació parcial podria arribar abans de final d'any, en cap cas la definitiva, que hauria de confirmar-se els primers mesos de 2019, just abans de les eleccions". D'altra banda, el responsable ecologista ha tornat a acusar l'equip de govern del Consell de "falta de coratge polític" per no tirar endavant el projecte i l'adjudicació de la millora de la carretera general en el tram Alaior-Maó. A més, Camps lamenta "l'extrema lentitud administrativa" i demana als polítics que escoltin l'opinió de diverses entitats socials de Menorca, que van demanar la revisió de Rafal Rubí a causa de l'impacte paisatgístic de l'obra.

stats