Política 31/07/2019

El GOB proposa al Consell de Mallorca un pacte pel territori

Representants de l'entitat ecologista i la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, s'han reunit per primera vegada

K. O.
1 min
EAzHn6DWsAARcs-

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, i la vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han rebut per primera vegada aquest dimecres el president i la portaveu de l'entitat, Amadeu Corbera i Margalida Ramis. El GOB ha proposat a les conselleres un pacte pel territori que estigui basat en la protecció territorial i ecològica de l'illa, segons ha explicat Corbera a l'ARA Balears. Per la seva banda, Cladera ha agraït les aportacions de crear una mesa de diàleg amb tots els agents socials per aconseguir un acord de futur, segons han explicat en una nota de premsa.

Per al president del GOB ha estat una trobada "productiva" i "cordial" en què "hem exposat les propostes que havíem presentat abans de les eleccions", com paralitzar l'execució de totes les obres del conveni de carreteres, limitar el nombre de creuers i revisar plans d'ordenació territorial com el Pla General d'Ordenació Urbanístic de Palma i el Pla Territorial de Mallorca. Els ecologistes també han insistit que s'ha d'aturar l'autopista Llucmajor-Campos i que es vigilin les escòries i la possibilitat que contaminin el subsol. Per tot això, com ha apuntat Corbera, "si ens volen trobar, han de ser valents i afrontar la crisi ambiental".

Catalina Cladera també ha explicat que "el GOB ens demana valentia i la nostra valentia ja ha quedat plasmada als Acords de Raixa". A més, el Consell ha recordat els eixos del nou pacte: preservar el territori mitjançant el Pla Territorial de Mallorca, canviar el model de mobilitat sense fer grans infraestructures i fer una gestió responsable dels residus per reduir progressivament l'activitat incineradora.

stats