Política 06/10/2017

Entitats per la Democràcia, contra la violència

Jaume Vinyas
1 min
Membres de la coordinadora, abans de registrar la petició.

PalmaLa Coordinadora d’Entitats per la Democràcia va registrar ahir un escrit al Parlament en què reclama una “condemna contundent” de “la violència exercida per les forces de l’Estat contra la població catalana”. La petició es va fer al Parlament, al Govern i al Consell de Mallorca.

En el text, l’entitat afirma que se sent “estupefacta per les accions repressores de l’Estat” i “perplexa amb les reaccions que s’han succeït de diumenge ençà, tant del president espanyol com del cap de l’Estat i de tot l’aparell que ha format part de la deriva judicial i policial en un conflicte polític”.

La coordinadora reclama que mediadors internacionals ajudin a solucionar el conflicte. “Entenem que, si no hi ha negociadors de fora, no hi ha una negociació entre igual i igual”, ha dit el membre de la coordinadora Mateu Matas, Xurí. “Creim que és la manera de solucionar aquest conflicte polític, i sobretot solucionar-lo de manera política, no de manera judicial, com s’ha volgut fer fins ara”, hi ha afegit. Xurí ha donat per fet noves mobilitzacions de la coordinadora i ha negat que el seu escrit sigui una resposta a la PNL, registrada pel PP aquesta setmana, en què demana suport del Parlament a les forces i els cossos de seguretat.

stats