Política 15/06/2019

El PSIB domina el mapa municipal de les Balears amb 25 batles

El PP governarà 17 consistoris, mentre que El Pi se'n queda 11 i MÉS, 10

Ara Balears
2 min
Fotogaleria dels nous batles

PalmaPer primera vegada en la història democràtica, el PSIB-PSOE s'ha convertit en el partit amb més batles de les Illes Balears. Són 25 en total: vuit més que el PP, que n'ha aconseguit 17. Els segueix El Pi, amb 11 batles, i MÉS, amb 10. Mentrestant, Ciutadans (Cs) i Vox no tindran cap batle aquesta legislatura. A més, el PSIB encapçalarà les principals ciutats de l'Arxipèlag: Palma, amb José Hila; Inca, amb Virgili Moreno; Calvià, amb Alfonso Rodríguez; Marratxí, amb Miquel Cabot; Maó, amb Héctor Pons; i Eivissa, amb Rafa Ruiz.

Ha estat la mateixa Francina Armengol, presidenta en funcions, qui ha destacat que "per primera vegada" el seu partit és el que té "més poder municipal" a les Balears, on hi ha 67 municipis. També ha subratllat que tres de cada quatre habitants de la Comunitat Autònoma estaran governats als ajuntaments pels socialistes, bé perquè el batle és d'aquest partit o perquè els socialistes formaran part dels equips de governs; en concret, en un total de 34.

Per part seva, el PP governarà 11 municipis amb majories absolutes. És aquest el cas de Campos, amb Xisca Porquer; el d'Alaró, amb Llorenç Perelló; el de Santanyí, amb Maria Pons; el d'Alaior, amb José Luis Benejam; el de Sant Joan de Labritja, amb Toni Marí, i el de Santa Eulària, encapçalat per Carmen Ferrer. Gràcies als pactes, però, també estarà al capdavant de sis consistoris més, com Llucmajor, amb Eric Jareño; Sineu, amb Tomeu Mulet, i Sant Antoni de Portmany, amb Marcos Serra.

El president del PP balear, Biel Company, ha declarat aquest dissabte que els batles populars treballaran "de manera incansable per millorar la vida dels ciutadans, amb sentit comú i voluntat de consens".

Als dos principals partits de les Illes els segueix en nombre de batles Proposta per els Illes (Pi), que des d'ara té 11 batles. És el cas de Costitx, governat per Antoni Salas; Maria de la Salut, amb Biel Mas; sa Pobla, amb Llorenç Gelabert; Sencelles, amb Joan Carles Verd; Porreres, amb Xisca Mora, i Petra, amb Salvador Femenías.

Els ecosobiranistes de MÉS per Mallorca governaran 10 ajuntaments: Búger, amb Josep Lluís Pons al capdavant; Esporles, amb Maria Ramon; Santa Maria del Camí, amb Colau Canyelles, i Montüiri, amb Joan Verger. Manacor, una altra de les localitats més importants de les Balears, també tindrà un batle d'aquesta formació: Miquel Oliver.

stats