Política 15/05/2019

El Pi proposa tornar a les tres zones d'escolarització a Palma

La candidata al Parlament, Lina Pons, ha assegurat que la mesura de fragmentar les àrees educatives crea més desigualtats entre els alumnes

Kike Oñate
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears

PalmaLa candidata d'El Pi al Parlament balear, Lina Pons, ha proposat tornar a les tres zones d'escolarització a Palma, perquè "la mesura de fragmentar les zones educatives crea més desigualtats entre els alumnes", segons ha dit. A més, ha criticat que la divisió actual en vuit zones "afavoreix aquests guetos que el Govern ha dit que volia evitar". D'altra banda, els regionalistes defensen el model lingüístic perquè els estudiants dominin perfectament el català, el castellà i l'anglès, recordant que el català "requereix" un tractament especial per garantir-ne la pervivència", segons han explicat.

A més, Lina Pons ha afirmat que El Pi té com a prioritat equiparar les condicions laborals entre l'escola pública i la concertada i les corresponents convocatòries d'oposicions per consolidar els equips docents. Respecte de la planificació educativa, la candidata ha valorat positivament que s'acabi el 2019 amb 47 aules prefabricades, 61 menys que a l'inici d'enguany, però "els infants i joves mereixen infraestructures modernes i ben equipades; al segle XXI no ens podem permetre que hi hagi barracons", ha assegurat.

La candidata al Parlament, Lina Pons

Per a la formació de Jaume Font serà una prioritat arribar a un consens entre els diferents partits polítics, la comunitat educativa i les famílies, per tal d'arribar a un pacte educatiu que "garanteixi" l'estabilitat del sistema. Altrament, han reivindicat la "dignificació" de la Formació Professional i un finançament equitatiu per a la Universitat que permeti la reducció de les taxes per als estudiants i un increment dels fons destinats a la investigació.

stats