Política 26/09/2018

Easyjet cobrirà a partir d'aquest hivern la ruta Menorca-Londres amb més de 60.000 seients fins al 2021

El Consell pagarà cada any 150.000 euros a canvi que l'aerolínia impulsi accions promocionals que tinguin com a objectiu rellançar la imatge de l'illa al Regne Unit

Ivan Martín
2 min
Easyjet connectarà durant els mesos de temporada baixa l'illa amb el Regne Unit assumint el buit deixat per Monarch.

MaóMenorca tornarà a estar connectada aquest hivern amb el Regne Unit. El Consell Insular ha anunciat que l'aerolínia britànica obrirà a partir de l'1 de novembre la ruta entre l'illa i Londres. L'acord és per als pròxims tres anys i és el resultat del concurs que convocà la Fundació Foment del Turisme de Menorca, del qual Easyjet va ser l'única empresa licitant. D'aquesta manera, la institució es compromet a pagar cada any 150.000 euros, uns 450.000 euros en total. A canvi, l'aerolínia inclourà Menorca en el servei intern de la seva flota d'avions i durà a terme altres accions promocionals que tinguin com a objectiu potenciar la imatge de l'illa al Regne Unit.

L'operativa d'Easyjet està configurada per una freqüència mínima de dos vols setmanals d'anada i tornada entre l'1 de novembre i el 30 d'abril, sempre amb destí a l'aeroport de Londres-Gatwick. En total s'habilitaran 20.376 seients per temporada, amb una mitjana de 162 places per vol, al marge del reforç que decideixi programar en determinats moments de l'any per cobrir la demanda. L'oferta de seients per als pròxims tres anys s'eleva a gairebé 61.000.

D'altra banda, el contracte entre el Consell i Easyjet inclou un seguit d'obligacions per impulsar la promoció de Menorca en el mercat britànic. Aquestes permetran a la marca illenca tenir un lloc a la pàgina web de la companyia, la propaganda, els continguts digitals de temàtiques específiques, la pàgina sobre el destí a mida, els butlletins, les xarxes socials i els reportatges a la revista Traveller, a banda de tenir accés a la reserva de places d'avió gratuïtes per a la realització de 'press trips'.

La presidenta del Consell Insular, Susanna Mora, ha destacat l'acord i ha reconegut que "era urgent fer esforços per millorar la connectivitat aèria de Menorca, ja que en depenen el desenvolupament local i la prosperitat de l'illa. A més, s'ha de garantir el dret de la mobilitat de la societat menorquina". Per la seva banda, la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha dit que "la connectivitat aèria és un dels grans reptes que hem d'encarar per fer de Menorca una destinació competitiva. Amb aquesta iniciativa obrim un camí que estam convençuts que serà beneficiós per als interessos de tota la societat".

stats