Política 16/04/2018

El Consell aprova la redacció d'un protocol per evitar agressions sexistes a les festes de Menorca

L'equip de govern també es compromet a redactar el projecte de reforma del tram Alaior-Maó de la carretera general en un termini màxim de quatre mesos

Iván Martín
2 min
L'equip de govern de Menorca lluitarà contra els atacs sexistes de manera intensa a l'estiu.

MaóEl ple del Consell Insular de Menorca elaborarà un protocol de prevenció, detecció i intervenció arran de les agressions sexistes a les festes de Menorca. Aquesta és una de les propostes de resolució presentades per l'equip de govern després del debat sobre política general. En la confecció del document protocol·lari hi participaran l'Institut Balear de la Dona i els vuit ajuntaments de l'illa.

El Partit Popular de Menorca ha presentat un total de 127 propostes que, segons la seva portaveu, Salomé Cabrera, són "coherents i positives". Les crítiques de l'oposició han estat reiterades respecte d'altres debats, ja que els termes "inacció" i "prohibició" han centrat el discurs dels Populars. Cabrera ha acusat l'equip de govern de "paralitzar l'activitat en àmbits com la mobilitat, el medi ambient i el turisme". En canvi, la portaveu del Consell, Maite Salord, ha detallat els motius pels quals rebutgen la majoria de les propostes plantejades pel PP. Salord considera que "el PP viu instal·lat en un món de realitat inversa perquè ens assenyalen com un equip amb manca de lideratge, amb inacció, sense cap projecte, amb poca ambició i que incompleix constantment el programa de les últimes eleccions. No s'adonen que acaben de definir la legislatura en què varen governar ells".

Maite Salord especifica que "no podem aprovar les propostes perquè la majoria s'estan fent o es troben en l'última fase, alimentant un discurs que no se sosté". Així, com a exemple, la vicepresidenta del Consell Insular recorda que "s'han fet millores als accessos de les platges de Macarella, la Vall, Son Saura, Cala Turqueta i al camí de Tramuntana i Cavalleria". A més, Salord també ha dit que no s'ha donat el vistiplau a altres propostes de resolució perquè depenen d'altres administracions. És el cas de l'estació d'autobusos de Ciutadella, el Pla d'energia, el Conservatori de Música o el Decret de posidònia, que "es troba en fase d'exposició pública i vostès ni se n'han assabentat". D'altra banda, la portaveu de l'equip de govern ha lamentat la manca de propostes en matèria de "patrimoni, cultura, arxius, biblioteques o cooperació internacional", que contrasta amb les relatives a la "política lingüística".

A banda de l'aprovació del protocol de prevenció d'agressions sexistes a les festes patronals, el ple del Consell s'ha compromès a redactar el projecte de millora del tram Alaior-Maó de la carretera general en un termini màxim de quatre mesos, impulsar el recinte firal de Menorca, donar suport als treballadors de Quesería Menorquina i a dur a terme totes les mesures que impliquen continuïtat en el projecte comú de Podem, el PSOE i MÉS per Menorca.

stats