Política 20/09/2018

El Consell de Mallorca paga amb doblers públics cursos d'oratòria per als polítics

El Pi critica que la Direcció Insular de Política Lingüística "subvencioni classes perquè els alts càrrecs millorin la manera com construeixen els seus discursos"

J. R.
1 min
Jesús Jurado, a la roda de premsa del Consell

PalmaLa Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca organitza uns cursos adreçats als representants de tots els partits polítics que tenen representació a la institució i també als membres de l'equip de govern per "millorar la qualitat de la seva expressió oral en llengua catalana i donar-los eines d'oratòria i comunicació d'idees".

Tot i que la formació va adreçada als càrrecs de tots els partits, El Pi ha denunciat que es paguin amb doblers públics aquests cursos d’oratòria. La consellera de la formació regionalista Xisca Mora ha afirmat que “ és una vergonya que es permetin aquest tipus de pràctiques, el poble no ho ha de pagar.” La consellera ha explicat que la convocatòria per inscriure's a aquests cursos ha arribat per correu electrònic a tots els grups i ha denunciat que "vulnera qualsevol codi ètic", un codi ètic del qual "l’equip de govern del Consell ha fet bandera".

Mora ha assegurat que "la Direcció de Política Lingüística es va crear gràcies a El Pi i després d'haver presentat moltes iniciatives" i ha assenyalat que "hi ha molta feina a fer en política lingüística i si l'equip de govern del Consell de Mallorca no té idees, ja l'ajudarem nosaltres".

El Pi espera que es retiri aquesta proposta i demanarà explicacions al vicepresident de Participació i responsable de l'àrea de Política Lingüística, Jesús Jurado (Podem), en el proper ple. Segons Mora, "és una mica sospitós que organitzin aquest curs uns mesos abans de la campanya electoral".

stats