Política 04/04/2019

La Conferència Política del PSIB farà del concepte de 'sostenibilitat' un dels seus eixos principals

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, hi participarà dissabte

Maria Llull
2 min
Pere Joan pons i Iago Negueruela, amb alguns dels coordinadors de la Conferència Política del PSIB.

PalmaEl PSIB- PSOE durà a terme aquest cap de setmana la Conferència Política, de la qual sortirà el programa electoral dels socialistes per a les pròximes eleccions del 26 de maig. L'Escola d'Hoteleria de la UIB l'acollirà. Un dels eixos principals de les dues jornades de treball serà el concepte de 'sostenibilitat', aplicat als àmbits econòmic, social, laboral i mediambiental.

La Conferència s'obrirà amb un diàleg sobre aquest tema entre la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; la candidata al Govern, Francina Armengol, i el sociòleg Pau Marí-Klose. Dissabte horabaixa es debatran les esmenes de cada comissió –n'hi ha 13 en total– i es duran a terme dos debats: un sobre feminisme i un altre sobre 'fake news'. Francina Armengol i Iago Negueruela seran els encarregats d'enllestir la cloenda de diumenge.

El coordinador de la Conferència Política, Iago Negueruela, i el número u de la llista per les Balears al Congrés, han presentat aquest dijous quins seran els principals continguts i activitats de la Conferència Política, en la qual està previst que hi participin les 67 agrupacions del PSIB i unes 400 persones.

Després d'haver mantingut reunions amb aproximadament 1.000 persones i unes 130 entitats econòmiques, socials, culturals i del tercer sector, els socialistes presentaran el document marc 'Decidim el futur', el qual conté 1.566 punts que abasten blocs com economia, medi ambient, habitatge, mobilitat, drets socials i feminisme. Totes les àrees temàtiques es desenvoluparan amb la sostenibilitat com a horitzó a assolir a curt, mitjà i llarg termini.

Segons ha explicat Pere Joan Pons, la Conferència Política dels socialistes forma part de la seva "marca ideològica". "Inclou mesures que s'han debatut amb la societat i es convertirà en el full de ruta del PSIB", ha explicat.

Per la seva banda, Iago Negueruela ha assenyalat que "dibuixarà el futur de les illes que volem, un futur més sostenible des del punt de vista econòmic, social i mediambiental".

stats