Política 25/04/2018

Compromís demanarà 25 milions per al tren de Mallorca en els pressupostos generals

MÉS recorda que el 2008 es va signar un conveni ferroviari per 443 milions d'euros, dels quals finalment només es va transferir un 13%

Efe
1 min
Imatge d'arxiu del tren de Mallorca. / ISAAC BUJ

PalmaEl grup de Compromís al Congrés presentarà, a instàncies de MÉS per Mallorca, una esmena al projecte de pressupostos generals de l'Estat perquè s'incrementin en 25 milions les inversions ferroviàries a l'illa.

Segons que ha explicat el partit nacionalista mallorquí en un comunicat, el propòsit és que aquest increment sigui la base per a "un conveni ferroviari ben dotat vinculant que fixi quantitats determinades per a cada any".

MÉS recorda que el 2008 es va signar un conveni ferroviari per 443 milions d'euros, dels quals finalment només es va transferir un 13%, i destaca que en els últims anys les aportacions estatals per al tren han estat molt per sota de les necessitats.

"Es tracta d'una prioritat històrica en les nostres reclamacions a l'Estat. Madrid ha de pagar, no pot ser que es gastin milers de milions d'euros en l'AVE i a Mallorca no ens arribi res", ha declarat el conseller nacionalista Pere Fuster.

Segons el partit, cal comprometre l'executiu estatal amb un nou conveni "obligatori per a les dues parts que doni seguretat a les administracions a l'hora de fer inversions ferroviàries".

"Estaríem parlant d'un conveni per als propers quatre anys per un import de 400 milions d'euros", ha assenyalat Pere Fuster.

stats