Política 19/06/2019

Biel Company anuncia que serà el portaveu del PP al Parlament

El líder popular critica "la posada en escena" de les negociacions pel pacte de govern

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company, en la seu del partit.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha anunciat aquest dimecres que serà el portaveu del grup parlamentari popular aquesta legislatura. L'eivissenc Toni Costa i Núria Riera en seran els portaveus adjunts. Company ha assenyalat que el seu partit està a l'expectativa pel que fa a la Mesa del Parlament, que es constituirà aquest dijous. "Esperam al darrer moment per veure que fan les forces que han de formar Govern. El que és segur és que el PP estarà a la Mesa", ha dit.

Sobre les negociacions, el líder popular ha criticat "la posada en escena" dels partits implicats. "Hi ha molt de posada en escena en el que està passant perquè després vingui Armengol de salvadora", ha comentat Company. "M'estranya el que passa, però si MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca no donen suport, Armengol té un soci per continuar en El Pi", ha continuat. De fet, Company ha recordat que bastaria una majoria simple en cas que hi hagués una segona votació per investir Armengol com a presidenta. "Estan jugant a fer veure a la gent que costa molt", ha afirmat.

El líder popular ha destacat que el seu partit és la segona força política de les Balears i que lidera l'oposició a molta distància dels altres. "Farem una oposició constructiva, respectuosa i col·laboradora, però també activa, vigilant, fiscalitzadora i implacable quan sigui necessari", ha dit.

Company també ha criticat alguns acords programàtics dels partits d'esquerres. "És una notícia preocupant que es vulguin paralitzar estructures viàries com el segon cinturó", ha indicat Company, qui també ha subratllat que "es parla més de cadires".

Pel que fa a les reticències del govern de Madrid sobre algunes lleis balears, com la de residus i la de canvi climàtic, Company ha qualificat de "curiós" que aquests processos hagin sortit a la llum "després de les eleccions". "No vull dir que sigui una cosa pactada, però com a mínim és curiós", ha indicat. "Hi ha cinc lleis en procés d'inconstitucionalitat, i això que Armengol deia que amb Sánchez viuríem millor", ha afegit.

stats